27

май

Изсушете акнето с ето тези ефикасни рецепти

Акнето се провокира от хормонален дисбаланс, затова от него най-често страдат тийнейджърите

Майките им обаче не са застраховани, особено при неправилно хранене и липса на грижи за кожата. Прекалено много сладка и мазна храна забавят работата на стомаха, организмът се затлачва с токсини, те постъпват в кръвта и това се отразява на кожата. Възпаленията може да са причинени и от постоянно нервно напрежение.

Има най-различни медицински препарати срещу акне. Те трябва да бъдат предписани от дерматолог. Но при единични пъпки помагат и домашните маски с билки.

Алоето е особено ефикасно, защото сокът му има противовъзпалителни, антибактериални, успокояващи свойства и почиства кожата. Регулира и действието на мастните жлези. Няколко пъти на ден трийте участъците с пъпки с тампон, напоен със сок от алое.

Смес от настърган джинджифил и мед действа успокояващо на възпаленията

Нанесете кашичката на лицето за 30-40 минути. Измийте с отвара от коприва или лайка. Ако проблемът с пъпките е сериозен, повтаряйте процедурата 2-3 пъти на ден до завяхване-то им.

Отварата от градински чай също има противовъзпалително действие. Добре е да я използвате и профилактично срещи всякакви бактериални инфекции, има и защитни свойства срещу слънце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts