Психолог обяснява какви са причините за мъжката изневяра

В деня на сватбата, а и не само тогава, съпрузите се кълнат във вярност един на друг. Уви, впоследствие често се случва единият да изневери на другия

Мъжката изневяра има някои видими признаци

Според статистиката, мъжете изневеряват повече и по-често. Какви са причините за мъжката изневяра? Някои жени са сигурни, че такава е природата на силния пол. Но наистина ли е така? Ето едно експертно мнение.

Марина Травкова е психолог, семеен психотерапевт, секс терапевт и автор на книгата „Изневяра 18+“.

Най-честите причини

Можем ли жената да разбере, че мъжът изневерява? Уви, дори психолог няма да ви каже точните признаци, показващи изневярата на любимия човек. Всичко е индивидуално, но от време на време светват малки червени лампички, които трябва да ви предупредят, че нещо не е наред. Често жените интуитивно усещат измяната.

Какво тласка мъжа към изневяра?

Според Марина Травкова това са определени събития, които водят до преструктуриране на отношенията и понякога именно те могат да предизвикат появата на трети човек във връзката. Ако сте преживели изневяра, проверете дали едно от следните неща се е случило на вас или на някой от вас двамата през последните шест месеца до една година: диагноза, ограничаваща качеството и / или продължителността на живота; раждане на дете; криза в кариерата, понижение в работата или загуба на бизнес, рязка промяна в социалния статус към по-лошо; смърт или новина за тежко заболяване на някой ваш близък; кариерно „излитане“, рязка промяна в статуса към по-добро; промени в състава на семейството, когато например порасналите деца напускат дома или имат свои деца. Като правило изневярата се случва там, където партньорът пропуска нещо. Например, ако мъжете престанат да виждат в съпругите си предишния чар, в който някога са били влюбени, тогава е възможно да бъдат увлечени от някой друг.

Друга често срещана причина за мъжката изневяра е нездравословната психологическа среда в къщата

Ако съпругата винаги е недоволна от нещо, кара се и упреква съпруга си, съпругът почти сигурно ще обърне внимание на по-спокойна и мила жена. Същото може да се случи, ако съпругата се опита да доминира, да наложи своите възгледи и решения на съпруга си.

И накрая, има мъже, които изневеряват на съпругите си, за да докажат на себе си, че все още се справят добре с мъжката привлекателност и потентност. Това се случва по-често в зряла възраст.

Как да се отнасяме към изневярата на съпруга

Има моменти, когато мъж, който е изневерил на жена си, изпитва толкова силно угризение, че признава всичко напълно доброволно. Или, отивайки при друга жена, съпругът осъзнава, че е направил грешка, иска да се върне и моли за прошка. Как трябва да се държи съпругата в такава ситуация? Тук няма верен отговор. Как да живеете след изневяра, може да решите само вие. Има обаче въпроси, които трябва да бъдат изяснени веднага.

  • Ако е било просто сексуален контакт, защитен ли е бил вашият партньор? Чувството за вина пречи на предателите да кажат истината. (Затова не забравяйте да посетите вашия лекар.) Ако отговорът е отрицателен, бременността трябва да се изключи.
  • Продължителност: Колко време е продължила изневярата?
  • Дълбочина на връзката: колко важна е тази връзка?
  • Настоящото състояние на връзката: приключила ли е или продължава?
  • Вашето бъдеще: Вашият партньор иска ли да поддържа връзка с вас и какво е готов да направи за това?

Така веднага ще разберете дали вие двамата имате бъдеще, както и дали сте готови да простите предателството. Но не забравяйте, че ако решите да започнете отначало, този инцидент наистина трябва да бъде забравен и никога да не го споменавате под каквато и да е форма.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Ваксината на Pfizer има страничен ефект, от който мъжете са във възторг

Стрии и отпусната кожа: Деми Мур публикува най-честното си бикини селфи