7

фев.

Излекувайте скалпа с тези домашни маски с яйца

В повечето маски за коса има яйца. Те се използват и като шампоан с подхранващо и овлажняващо действие

Тайната е в състава на яйцата. Белтъкът е богат на протеини и аминокиселини, на много витамини В и D, които нормализират кръвоснабдяването на скалпа. Жълтъкът добавя мастни киселини, белтъчини, каротин и минерали. Така предпазва от косопад, справя се с пърхота, заздравява корените.

Падането на косата се засилва при смяната на сезоните и трябва да я подсилите. Направите маска от 2 жълтъка и 3-4 с.л. базово масло (зехтин,
репейно, бадемово). Втрийте много добре в корените, затоплете с шапка за баня и кърпа. След 40 минути измийте с хидратиращ шампоан.

Когато съчетаете яйцата с билкови отвари, ще постигнете отличен хидратиращ и подхранващ ефект

Кора от дъб прави косата по-обемна и силна, намалява омазняването на корените. Лайка придава блясък и мекота, леко изсветлява русата коса. Копривата укрепва и възстановява повредената. Градинският чай спасява от сухота, невенът лекува скалпа и отстранява пърхота.

Ако искате да засилите растежа на косата, всяка седмица смесвайте по 3 с.л. репейно и рициново масло, 2 жълтъка и 1 с.л. горчица на прах. Втривайте най-вече в корените, ако ви остане, разнесете по косата. Затоплете и измийте след 30 минути.

Ще подхраните много добре косата и ще я овлажните с маска от 1 яйце, 50 мл сок от лайм или грейпфрут, по 3-4 капсули токоферол и ретинол, 1 ампула витамин В6, 2 ч.л. гел от алое и 2 с.л. кисело мляко. Разбийте много добре съставките, трудно се смесват. Нанесете на цялата коса, като втривате старателно и в корените. Затоплете и измийте след 40 минути.

За възстановяване на повредена от стилизанти и бои коса може да си забъркате специален шампоан

Смесете 3 жълтъка, по 1 с.л. зехтин и бадемово масло, 1,5 с.л. мед и 50 мл сок от моркови. Съхранявайте в хладилника и мийте косата 2-3 пъти в седмицата в продължение на месец. Накрая изплакнете с отвара от салвия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts