Извънземните мумии от Наска – направени от човешки останки

17

сеп.

Извънземните мумии от Наска – направени от човешки останки

Изследователите не потвърдиха извънземния произход на мумиите от перуанската пустиня Наска, които отново предизвикаха интереса на световните медии след представянето им в мексиканския Конгрес. Според перуанската министърка на културата Лесли Уртега те са направени от костни останки от предиспанския период и нейното ведомство образува наказателно дело заради изнасянето на тези останки от страната.

„Не, бързо беше потвърдено, че това са части от скелетни останки от предиспанския период“, отговори Уртега на въпрос на журналисти за резултатите от анализа на произхода на мумиите, за които се твърди, че са намерени от селянин в южната част на крайбрежието на Перу през 2015 г. Разговорът беше излъчен по телевизионния канал Latina Noticias.

В началото на тази седмица журналистът и „уфолог“ Хайме Маусан отново представи пред мексиканския Конгрес „мумиите на два хуманоида“, открити в Перу. Според него 60-сантиметровите тела на около 1000 години и са на извънземни.

„Тази тема се обсъжда в министерството от много години, ние научихме за това предполагаемо откритие много по-рано. Мога да кажа, че в този момент министерството на културата образува наказателно дело срещу лица, които са били свързани с тези господа, и сега възнамерявам да изиска информация, за да разбере какво се е случило оттогава.

Случаят се отнася до износа на предиспански находки, по това време считахме (мумиите – бел.ред.) за скелетни останки от предиспанския период“, добави Уртега. Говорейки за извънземните характеристики на мумиите и ДНК анализа, представени на изслушванията в мексиканския Конгрес, министърката подчерта, че нито една научна организация в Перу не е направила подобни изявления.

Според изявление на перуански учени, които се обявиха срещу фалшифицирането на археологически находки през 2018 г., „извънземните тела“ може да са направени от фрагменти от истински мумии, открити в пустинята Наска три години по-рано. По време на разкопки през 2015 г. там са открити 171 мумии на около 1200 години и е възможно други мумии на древните обитатели на този регион или техни фрагменти да са отишли при фалшификатори.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts