21

фев.

Известният парапсихолог Сергей Лазарев: Искате да сте здрави?! Никога и за нищо на света не…

 

Една от най-популярните книги през последните години е „Диагностика на кармата“ на известния руски парапсихолог Сергей Лазарев. В нея той подсказва какъв може да е нашият духовен път и как да разтоварим себе си от ненужни товари.

как познать себя

Опитвайки се да проследи причинно – следствените връзки между мирогледа на човека и случващите се с него събития, Сергей Лазарев прави много удивителни открития.

„По пантофи“ ви предлага списък от 11-те най-интересни цитата от книгата на Сергей Лазарев.

1. Може да измените ситуацията около себе си само, ако се промените вие самите. Първото, което трябва да направите – да се откажете от желанието си да управлявате ситуацията.

карма лазарев

2. Преди не разбирах защо в културата съществува негласно правило, което забранява да четем по време на хранене. Оказва се, че храната, приемана заедно с книга или пред екрана на телевизора, или по време на обсъждане на политически или семейни проблеми може да травмира душата на човека. Това е така, защато по време на хранене информацията преминава свободно в подсъзнанието.

3. Каквато и да е болест е причинена от развиващата се в душата агресия.

4. Искате ли да ви дам съвет как да бъдете здрави и да живеете дълго? Никога към никого и към нищо не предявявайте претенции. Нито към съдбата, нито към Бог, нито към миналото, нито към хората.

диагностика кармы болезни

Външно се дръжте както си искате, но вътрешно – всяка ваша претенция задейства програма за унищожение към този, към който я отправяте. Клетката не отправя претенции към организма, изхождайки от личните си интереси. Не може, защото това е програма за разпад на организма. Такава клетка се откъсва от останалите и се разболява.

5. В бита си често позволяваме на себе си да се изказваме лошо за хората, за нас, за съдбата си. Оказва се, че този навик разрушава… зъбите на човек.

6. Ние винаги подсъзнателно първи обиждаме този, който по-късно ни нанася обида с поведението си.

7. Божиите заповеди са обърнати не към формата, а към съдържанието, към нашите емоции. „Когато някой те удари по едната страна, обърни и другата“ – това не е отрицание на физическата защита. Това означава, че не трябва вътре в нас да имаме ответна агресия.

8. Започнете с усещането, че всяка секунда всичко, което е около вас, може да изчезне, че любимият ви човек може всяка секунда да ви предаде, да си тръгне, да ви оскърби или да умре. Че във всяка една секунда може да умрете и вие. Тогава претенциите ще отстъпят и ще остане само любовта. Вашето чувство за любов не трябва да зависи от нищо.

9. Който и да е метод на лечение, който не се опира на духовното развитие на човек, води до деградация.

10. Не може да възпитавате хората със съзнанието си, логиката, упреците или изискванията. Усетете в себе си абсолютната, вътрешна беззащитност. Отблъснете всичко, освен любовта.

11. Ако някой проявява към мен агресия, значи вътре в душата си имам аналогичната програма. Когато я прекратя, външната атака спира веднага. Каквато и да е форма на агресия е невъзможна, ако в душата си нямам аналогична програма.

диагностика кармы цитаты

В една от книгите си Лазарев утвърждава, че всичко, което е написал, може да се сведе до четири прости правила.

1. Винаги и навсякъде съхранявайте любовта към Бог и я увеличавайте.

2. Във всичко виждайте и обичайте Бог, чувствайте висшата воля.

3. Не търсете виновни.

4. Приемайте света и хората такива, каквито са. Светът излиза от любовта, пълни се с любов и се превръща в любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts