in

Идеалният лидер: 10 правила за успеха

Направете всеки ден шедьовър! Да живееш по този стандарт е едновременно амбициозно и трудно

лидерство

 

 

Много от нас се опитват да забравят собствените провали, но да изтъкнат недостатъците на другите. Истинският лидер обаче смята, че е негов дълг да осъществява нещата на възможно най-високо ниво. Пропуснатата възможност е поради неправилно управление на ситуацията.

Изкуството на лидерството се крие в резултатите, постигнати от други хора. Следователно, професионалното развитие и успех на подчинените трябва да бъде за лидера основната задача всеки ден. Колко време отделяте за подпомагане, насочване и развитие на служителите си? Този важен въпрос ще определи вашите приоритети.

Следните 10 задачи ще ви помогнат да оцените качеството на вашия мениджър. С тяхна помощ ще можете да координирате възможностите си за лидерство в началото на деня. С течение на времето тези принципи ще се превърнат в добър навик. Тогава вашето ръководство ще се превърне в истински шедьовър на лидерството!

1. Използвайте всеки момент

успехКонцентрацията на вашето внимание тук и сега е вашият барометър. Способността да живеете и работите в настоящия момент изисква самодисциплина, готовност и способност да се поставите на мястото на другия.

2. Изградете доверие

Взаимоотношенията, изградени на доверие, ще издържат и на най-трудните предизвикателства. Добрата комуникация увеличава доверието между двама души. Мъдрият лидер ще може да се възползва от всяка една възможност.

3. Помогнете на другите да растат и да постигат резултати

Успехът и професионалният растеж на подчинените са основната цел на истинския лидер. Трябва да сте готови, че ще отнеме от вашето време, усилия и ентусиазъм.

4. Научете се да слушате

Дайте на всеки подчинен шанс да бъде чут. Лидер, който не може да слуша, не може да бъде лидер.

5. Запознайте другите с вашата визия и приоритети

бизнес
Никога не пропускайте възможността да насочите усилията на подчинените в правилната посока

Несигурността в целите и задачите на организацията ще усложнят работата и ще забавят постигането на крайния резултат. Добре дефинирани приоритети ще спестят време и ще се постигне доверие в целия екип.

6. Благодарете

Благодарности – една от основните задачи на главния ръководител. В речника на лидера думата „благодаря“ трябва да бъде една от най-често използваните

7. Научете това, което не знаете

икона
Само непрекъснатото обучение и новите знания ще ви позволят да избегнете тази несигурност

Правилната подготовка ще ви позволи да постигате успехи, но по пътя си може да срещнете неочаквани ситуации, в които трябва да вземете нови лидерски решения.

8. Бъдете в състояние да взимате отговорни решения

Правилните решения правят работата ви ефективна. Правилният избор е гарантиран от вашата подготовка и мъдрост. Не забравяйте, че решението да не направите нещо също е ваша отговорност.

9. Оставяйте свободно място в графика

Избягвайте да изпълвате всяка минута от графика си с проекти. Истинският лидер оставя свободно време да реагира на неочаквани трудности или възможности. По-добре е да планирате по-малко, но да правите повече, отколкото да обещавате и да не изпълнявате.

10. Развитие- физически и духовно

За да бъде всеки твой ден шедьовър е необходима издръжливост. Трудностите, с които се сблъсква мениджъра, понякога се оказват непредсказуеми и изискват сила, за да се издържат.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

кокосово масло

Кога Не ТРЯБВА да използвате кокосово масло?

спане

Има начин как да се справиш с жегата без климатик през лятото!