Салата с грозде

9

ян.

Здравословни рецепти за салата с грозде

Уникални и супер здравословни салати с грозде

Здравословна салата с грозде, която приготвяте за нула време

Салатите се препоръчват в контекста на почти всяка диета. В тази статия ще ви покажем как да приготвите няколко здравословни рецепти за салата с грозде.

Преди да започнете, важно е да имате предвид, че по-високата консумация на зеленчуци е свързана с намаляване на смъртността. Това се дължи на микроелементите и флавоноидите, съдържащи се в тези храни, които са способни да модулират възпалителните и окислителни механизми.

Салата с копър и бяло грозде

С тази салата можете да се възползвате от всички предимства на гроздето. Говорим за плод с висока концентрация на танини.

Тези съединения могат да помогнат за подобряване на сърдечно-съдовото здраве, според проучване, публикувано в The Journal of Nutrition. Те са в състояние да намалят честотата на тромбоцитната агрегация и с нея атеросклерозата.

Съставки:

50 г кедрови ядки

50 г орехи

Сокът на половин лимон

200 г бяло грозде

400 г копър

200 г нарязана шунка

Пригответе и дресинг с следните продукти:

1 яйчен жълтък

Сол и черен пипер на вкус

3 супени лъжици ябълков оцет

2 супени лъжици екстра върджин зехтин

Приготвяне:

Трябва да започнете, като измиете добре копъра, за да го нарежете на филийки. Важно е да изстискате лимоновия сок върху него и да го варите за 10 минути. След това се отцежда и се оставя да изстине.

В същото време нарежете гроздето наполовина, за да го почистите и отстранете семките. Ядките трябва да се запържат в тиган до златисто кафяво, но не използвайте олио за това.

Остава само да приготвите соса, преди да започнете да сглобявате. Ще трябва да добавите олиото и яйчения жълтък в купа, като разбиете добре, докато двата елемента се интегрират. След това добавете оцета и сол на вкус.

Салата с грозде, козе сирене и сусам

 Продукти:

100 грама (4 унции) грозде

Ябълков оцет

Смесени листа от маруля

Екстра върджин зехтин

200 грама (8 0z) прясно козе сирене

2 супени лъжици сусам

Сол на вкус

Приготвяне:

Приготвянето на салатата е много по-лесно от предишното. Това го прави идеален за дни, когато нямате много време за прекарване в кухнята.

Започнете, като измиете листата от маруля и ги нарежете на парчета. Поставете ги в купа и добавете нарязаното козе сирене.

След това добавете гроздето нарязано наполовина, за да премахнете семките.

Накрая се залива със сусама и се овкусява на вкус с олио, оцет и сол. Разбъркайте добре преди сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts