20

юни

Защо трябва да миете подове със сол

Има няколко обективни причини, поради които такова почистване със сол трябва да се извършва от всеки

Необходимо е редовно почистване на къщата, не само със сол, но и по познатия от всички класически начин. През лятото прахът се натрупва в апартамента по-бързо от обикновено. Това не е изненадващо: прозорците са отворени и оттам растителния пух и друга мръсотия буквално се втурват в къщата. Естествено, за да го премахнете, трябва да почистите праха, да минете с прахосмукачка и да измиете пода.

За последната процедура вече има много готови продукти, които не оставят остатъци от сапун и намаляват вероятността мръсотията да се утаи на повърхността. Опитните домакини обаче знаят, че за перфектна чистота е необходимо периодично да миете пода със сол. Оказва се, че това трябва да се направи не само за да блести покритието. Има няколко други цели, които могат да бъдат постигнати чрез миене на подове със сол.

Неочевидно и интересно

Когато почиствате със сол, можете не само да почистите стаята от мръсотия, но и да обновите енергията на къщата – аурата на нещастието и натрупаната преди това отрицателна енергия ще напуснат стаята. По този начин несгодите и неприятностите вече няма да преследват собствениците, а просперитетът и щастието ще започнат да навестяват дома много по-често.

Има ситуации, когато измиването на подовете с добавена сол е просто необходимо. Например, когато членовете на домакинството постоянно страдат от безсъние и главоболие. И дори ако сънят идва, той е с кошмарни видения. Когато съпрузите се карат от нищото, децата не слушат родителите си и често се разболяват.

Нещата в къщата често се чупят без причина, растенията и цветята изсъхват. И финансовото благополучие не идва, въпреки че всеки работи до изтощение.

Ако забележите поне един, няколко или всички от изброените по-горе признаци, трябва спешно да почистите аурата на дома. И това може да стане чрез измиване на подовете с добавяне на готварска сол.

Какво е необходимо за домашно измиване със сол?

По-добре е да извършвате почистване със сол на намаляваща луна. Така ефектът ще бъде много по-забележим. За да приготвите разтвора, поставете 1 супена лъжица готварска сол в 10 литра чиста вода. Можете също така да добавите няколко капки от любимото си ароматно масло .

Важно: трябва да закупите отделна опаковка сол за почистване. Не е необходимо да я вземате от съда, в който добавяте сол към храната си

Преди да започнете процеса, струва си да отворите прозорците в къщата, така че цялата отрицателна енергия да има изход. А ако искате да направите по-задълбочено почистване, можете не само да измиете подовете със солен разтвор, но и да избършете шкафове, рафтове, скринове и други повърхности с едва навлажнена кърпа.

Почистването трябва да се извършва в добро настроение, когато в къщата няма други хора. След като процесът приключи, солта трябва да се извади от къщата и да се изсипе на земята с думите: „Черната аура си отиде, за да се отвори място за бяла аура в къщата.“

Ако по някаква причина не е възможно да извършите почистване със сол в къщата, трябва да използвате алтернативни възможности: поставете торби със сол в ъглите на стаите. Оставете ги така за един ден. След това изхвърлете солта заедно с опаковката.

Струва си да правите почистване със сол два пъти годишно – през зимата и лятото. Въпреки това, ако изпитвате такава нужда, можете да го правите по-често, в зависимост от вашите нужди.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts