16

юли

Защо по-лесно харчите пари, отколкото ги печелите?

По какво се различава богатият човек от този, който просто печели пари?

В какви случаи визуализацията е абсолютно безполезна? Защо парите невинаги носят щастие? Защо „инструменти за придобиване на богатство“ не работят и защо главният враг по пътя към целта е собственото ни подсъзнание…

Някои хора пропиляват живота си в преследване на дадена цел, но в крайна сметка не постигат щастие. Има няколко момента, които обясняват защо се случва така…

Парите не са самоцел за вас

Някой работи на минимална надница по цял ден, друг с лекота създава богатство. Разликата е, че единият се труди заради заплатата, а другият – заради глобална мисия.

Обикновено, когато се наема човек за дадена работа, му се предлага минимално възнаграждение. Но ако неговите ръководители виждат, че той влага душата си в това, което прави, смело може да му се заплати и десет пъти повече. Това шокира, но в същото време ни учи да мислим за нещо повече от парите.

Не си позволявате всичко

Оказва се, че колкото повече човек си позволява, толкова повече идеи му идват, пари, енергия за сделки и за нови проекти. И работата не е само в това кое такси ще изберете, за да се приберете у дома. Може да ви доставя удоволствие и пътуването с обществения транспорт – тогава смело се качвайте на автобуса. Важно е да умеете да чувате собствените си желания и да не се отказвате да ги реализирате.

Отделяте за „черни дни“

Самото понятие за заделяне на пари в случай на заболяване, тежка загуба и т.н. не е вдъхновяващо.

Постоянно сте под стрес

Началникът бави заплатата ви. Никой не се съобразява с мнението ви. Но по някаква причина всеки ден бързате за работа и се стараете да угодите на всички. Или пък сте постигнали успех, вашата фирма се развива, но сте в постоянен стрес заради инвестиции, кредити, рутинни задачи.

Чувствате се чужди сред успелите

Мнозина се смятат за недостойни за парите. Влезте в скъп магазин на известна марка, разходете се и си дайте сметка какви чувства изпитвате. Ако ви е комфортно, уверени сте, че тези вещи са създадени за вас, всичко е наред. Много хора искат да се са невидими, да избягат – това е деструктивно състояние. Ако осъзнавате собствената си ценност, чувствате се уверени и спокойни, хората ще искат да общуват с вас и парите също няма да закъснеят.

Инструменти, които не работят

Колко пъти сте чували, че благополучието трябва да се визуализира. Да си представяте разкошна къща и как карате скъп автомобил. Всичко това не
работи, ако се отчайвате и постоянно водите борба със самите себе си.

Парите идват в съответствие с вашето състояние. И то трябва да е кралско още преди да започнете да печелите милиони. Да се обличате с най-хубавите дрехи, да се глезите като дете. Между голямата, но невкусна торта и малкия френски десерт да избирате второто.

Инвестициите в състояние, когато икономисвате от важните неща, също не работят. Чували сте израза „Богатите също плачат“. Не плачат само „състоятелните“.

Хора с пари, но без състояние

Спечелилият на лотария 3,1 млн. долара Уили Хърт за две години се развежда, губи децата си и харчи печалбата за забранени вещества и съдебни дела.

Стив Джобс е покосен от смъртоносно заболяване и оставя след себе си световноизвестен продукт. Той е гениален създател, но не мисли за себе си – дава повече, отколкото получава.

В същото време, има много примери, когато хората са щастливи и умножават състоянието си. Например милиардерът Чарлз Кох е щастливо
женен, организирал е благотворителен фонд за хора на изкуството и се занимава с творчество.

Състоятелният човек цени комфорта, защото знае, че вещите са създадени за негово благо. Той не чувства вина, когато получава подаръци и комплименти. Неговата „зона на комфорт“ са благополучието и признанието на околните. Той е пълноценен и може да споделя с другите енергия, пари, щастие.

Как да спечелите достатъчно

Вслушвайте се в себе си. Дали се занимавате с това, което обичате, или живеете живот, измислен от роднините и обществото.

Осъзнайте истинските си нужди. Ако за щастието ви е нужно да изглеждате красиви, влагайте пари във външността си.

Трябва да имате глобална мисия и да носите полза на света с действията си. Не можете да давате, ако сте ядосани и обезсилени. Но щом сте доволни от живота си, автоматично се появява желание да споделяте.

И накрая, никога не забравяйте, че умноженото по нула дава нула.

Източник: moneycharm.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts