30

сеп.

Защо не съм обичан?

Ето 6 причини, поради които човек може да се почувства необичан

Често пъти, когато хората се чувстват необичани, това е поради една от следните причини.

Причини, поради които се чувстваме необичани

  1. Един от родителите ви е бил емоционален манипулатор

Когато се държите така, както му харесва, той е демонстрирал одобрение, а когато не сте, ви е наказвал с безразличие. Поради това сте започнали да вярвате, че истинското ви аз е недостатъчно, неприемливо или неадекватно. В зряла възраст това се изразява в недоверие, че някой може да ви обича такъв, какъвто сте.

  1. Преживели сте травматична връзка

Връзка, в която са се опитали да ви „преправят“, изневерявали са ви или са ви зарязали, след като за всичко са обвинили вас. Любовта винаги е свързана с вълнение, но в този случай вълнението ще се превърне в безпокойство и страх, което ще ви попречи да установите доверителна връзка. Дайте си време да се възстановите от травмата и отделете още толкова за създаване на нови отношения. Особено ако мотивацията ви е „да се докажете на бившия/ бившата“.

3. Чувствате се виновни

Постоянно съжалявате за това, което сте направили или как сте се държали с човека, когото обичате. Следователно, не вярвате, че заслужавате да бъдете обичани. Може да се страхувате, че отново ще нараните някого.

  1. Създали сте фалшива система от вярвания, която завишава вашите очаквания за връзката

Например, мислите, че отношенията трябва да решават всичко: любимият човек трябва да внесе смисъл в живота ви, да замени приятелите ви. А може би сте си мислили, че „истинската любов“ ще замени нуждата от самореализация, личностно израстване и следване на вашите собствени мечти.

  1. Емоционално сте затворени

Колкото повече криете чувствата си, толкова по -трудно ще приемете чувствата на другите хора. Дори да сте искрено обичани, може да не забележите, да игнорирате или да обезцените чувствата на другия. Всъщност, вие третирате чуждите чувства по същия начин, както се отнасяте и към вашите собствени.

  1. Вашият партньор наистина не ви харесва

Да, трудно е да си признаете на глас, но с душата и със сърцето си усещате, че е така. Опитайте се да изясните ситуацията възможно най-добре и в срок, но без да правите „пясъчни замъци“. Връзките никога не са самоцел. На първо място си струва да помислите как да спасите себе си, а не отношенията. Ако шансът за изграждане на здрави отношения е загубен, приемете го и продължете напред.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts