Защо мъжете трябва или не трябва да бръснат подмишниците си

Като цяло, много по-често жените бръснат подмишниците си, отколкото мъжете. Това обаче не означава, че те не трябва да опитат!

През последните години, тъй като премахването на космите по тялото на мъжете стана по-популярно, се увеличи броят на онези, които бръснат подмишниците си. Разбира се, много мъже от години полагат поне някаква грижа и поддръжка на космите там, обикновено като ги подстригват.

На пръв поглед, разбира се, добре е да се бръсне областта под раменете. Космите в подмишниците изглеждат не само неестетично, но също така създават на собствениците си определени неудобства под формата на неприятна миризма и петна по дрехите.

Аргументи против бръсненето на подмишниците

Митът, че повишеното окосмяване по тялото на мъжа показва високото му либидо и буен темперамент, изобщо не е верен. Но, все още много „мъже“ разчитат на този факт, без да искат да се разделят с растителността под мишниците си.

Колкото и да е странно, по този въпрос те дори са подкрепени от някои експерти. Те уверяват, че мъжките феромони се крият върху космите в подмишниците и други интимни места на тялото. Ако бъдат премахнати, тогава мъжката привлекателност на техния собственик ще бъде намалена.

Някои мъже, след като се опитаха да се обръснат веднъж, решиха да не повторят, защото в първите дни има много какво да се желае от състоянието на кожата: тя става червена, понякога покрита с пъпки, сърби и пари през повечето време, което причинява известен дискомфорт.

Защо мъжете трябва да бръснат подмишниците

Бръсненето на подмишниците може да помогне на мъжете да се почувстват по-уверени във външния си вид. Това важи особено през лятото, когато искат да се чувствате комфортно, носейки горнища с къси или без ръкави. Също така може да бъде полезно за подпомагане на спортните постижения. Наличието на много косми под мишниците може да причини триене и обриви. Футболисти като Кристиано Роналдо и плувци като Майкъл Фелпс са сред професионалните спортисти, които предпочитат да бръснат подмишниците си.

Защо мъжете не трябва да си бръснат подмишниците?

Космите по мъжкото тяло обикновено растат малко по-бързо от женското. Затова, ако мъжете искат редовно да бръснат подмишниците си, вероятно ще трябва да продължат да го правят доста често, за да поддържат кожата гладка. Тъй като е напълно социално приемливо мъжете, за разлика от жените, да ходят с космати подмишници, много момчета просто не бива да се притесняват от допълнителните проблеми.

Както при бръсненето на която и да е част от тялото, бръсненето на подмишниците също отваря възможността от порязване с бръснач, врастнали косми и раздразнение,. Освен това, зоната на подмишниците определено е една от най-неудобните зони за бръснене.

Бръсненето на подмишниците намалява ли миризмата?

Доказано е, че бръсненето намалява миризмата на тялото. Kогато има много косми там, потта се събира по-лесно. Топлата и често влажна среда на косматите подмишници е идеалното място за растеж и размножаване на миризливи бактерии, така че не е изненада, че мъжете, които не бръснат подмишниците си, обикновено излъчват по-силна миризма. Поддържането на космите под мишниците подстригани или напълно обръснати определено може да намали телесната миризма и да помогне на мъжете да се чувстват и да миришат по-свежо.

Източник: www.wilkinsonsword.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как да премахнете петна от пот от бяла блуза: 7 сигурни начина

Маслото от пачули заглажда бръчки и стрии (РЕЦЕПТИ)