свети валентин

13

ное.

Защо жените не обичат Свети Валентин?

 

Свети Валентин е може би най-любовният ден от годината или поне денят, в който всички влюбени показват любовта си по различен начин- може да бъде романтичен, страстен, изненадващ или нетрадиционен. Двойките си разменят картички и подаръци- най-често във формата на сърца, а жените задължително получават цветя- класиката червени рози.

картички
Около 1 милиард картички за Свети Валентин се разменят всяка година на този празник

Според статистиката на Groupon, средно мъжете харчат около 217 долара за подаръци за техните половинки на празника Свети Валентин. И напразно. Половината от жените не могат да издържат този празник- с всички тези задължителни сърца, цветя, шоколад и шампанско и всичко да изглежда толкова перфектно, но за жалост само 1 ден в годината.

ключ
В някои части на Европа, двойките си подаряват ключове като романтичен жест и покана за „отключване на сърцето“

Освен това, „Денят на Свети Валентин е изпълнен с високи очаквания“, споделя професор по психология Джейн Гриър. Мъжът смята, че жената има нужда от диамантени обеци и вечеря в най-добрия италиански ресторант и че се нуждае от най-фантастичния секс, но в крайна сметка и двамата биха били по-склонни да гледат телевизия.

бонбони
В Япония традицията е жените да подаряват бонбони на мъжете

От жените пък се очаква да бъдат в невероятна рокля, да бъдат красиви, умни, секси и женският пол трябва да представи нещо невероятно. Всичко това кара жените да се чувстват като субект, изкуствено олицетворение на романтиката. Следователно, високите очаквания и стресът от подготовката за празника Свети Валентин плаши жените, които предпочитат да прекарат една уютна вечер в дома си без лавина от ненужни подаръци.

Семейният психотерапевт и професор по психология Пол Хокмайер съветва мъжете да слушат желанията на жените на този ден. Ако спомене, че се наслаждава на мисълта за цветя и свещи- подгответе романтична изненада на 14 февруари. Ако само спомене празника без нищо друго- оставете я сама да избере какво да правите на този ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts