23

фев.

Защо е нужна базова физическа активност?

Средно тренирате от 3 до 5 часа в седмицата

Това е нормално и може да е напълно достатъчно, за да поддържате физическата си форма. Но ако през останалото време не се движите въобще, ползата от усилията ви ще е близка до нулата.

В американска клиника провели експеримент, с който доказали, че пълните хора седят средно с 3 часа повече от слабите. Това е обяснимо – с просто ходене за 3 часа се изразходват 350 калории.

Организмът еволюционно е програмиран да пази енергията си. Хората често неосъзнато ядат повече след тренировки, но не се насилват да се движат повече. Нали са се отчели в залата. И така енергийният им баланс минава в плюс. А само ако изгаряте повече калории, отколкото приемате, ще топите килограми.

Има и друг момент. Движите се редовно, но изведнъж времето се разваля и
рязко намалявате изразходваната енергия. Тогава организмът веднага си я спестява като запас.

Най-простият и достъпен начин да оцените базовата си физическа активност е да си купите крачкомер. Или да си качите приложение на телефона. След това следете движението на килограмите. Ако те се качват, значи трябва да увеличите показателите на крачкомера.

Използвайте всяка възможност да се движите. Според изследване можете значително да намалите желанието си за похапване, да подобрите настроението си и да приключвате работния ден свежи, ако на всеки час се движите 5 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts