10

юни

Защо американците винаги ядат царевица за вечеря?

Сигурно сте виждали неведнъж в американски филми как цялото семейство се събира заедно на огромна маса и се наслаждава на вечеря с ястия от царевица

Ако ние сме объркани от разнообразието от такива деликатеси, то за повечето американци това е позната и традиционна храна. Първо, трябва да разберете защо царевицата е толкова популярна в Съединените щати. Смята се, че именно индианците, коренното население на Америка, са превърнали този продукт в основния компонент на всяко ястие. Факт е, че климатът на Средния Запад на САЩ е най-благоприятен за растежа на царевицата, поради което страната все още заема водеща позиция по добива на царевица.

Съгласете се, много по-лесно и удобно е да отглеждате свой собствен продукт, отколкото да го внасяте от чужбина. Не е изненадващо, че царевицата се е вкоренила добре и в местната кухня. Освен това от нея може да се приготвят много ястия – от солени торти до популярните и така любими на децата пуканки. Между другото, в кината пуканките обикновено се заливат с масло отгоре, от което те се оказват невероятно калорични. Освен това, американците обичат варена царевица и са готови да я ядат по всяко време на годината. Вярно, вместо солта, с която сме свикнали, те отново предпочитат маслото.

Не забравяйте за хляба – основният атрибут на всяка американска вечеря. Въпреки това, вместо обикновено брашно, при приготвянето му се използва царевично брашно. Всички видове царевични пайове и ястия са толкова популярни сред американците, че отдавна се смятат за традиционно ястие на всеки семеен обяд или вечеря.

Както можете да видите, американската кухня далеч не е бедна, откъм идеи. Да, американското население обича хамбургери и пържени картофки, но всъщност американската кухня е многостранна и богата. Но, въпреки това, на всеки празник винаги има място за традиционната царевица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts