26

фев.

Ето какво трябва да направите, когато детето започне да кашля!

Антителата по лигавиците в организма им не са в достатъчно количество и не могат да спрат навлизащите вируси


Затова децата са по-податливи на инфекции.

Повече от 80% от инфекциите са вирусни, над 200 различни вируса атакуват през есенно-зимния сезон. Те не се лекуват с антибиотици. Антибиотици се дават само ако има бактериална инфекция, изтъкват медиците, които смятат, че в България се злоупотребява с честото им изписване.

Един от най-обичайните симптоми на вирусна инфекция е хремата, но повечето родители не се притесняват много от нея. Започват да се тревожат, когато детето и кашля, защото смятат, че има възпаление на дихателните пътища.

Кашлицата обаче често е следствие от хремата. От носа към гълтача се стича гъст секрет. Той затруднява дишането в легнало положение и води до кашлица.

Макар че сиропите срещу кашлица се смятат едва ли не за безобидни, не бива да ги давате, щом не са назначени след преглед от лекар. Това, че са изписани при предишно боледуване, не значи, че са подходящи за всеки случай. По-вероятно е да не са подходящи за състоянието на детето в момента, особено като се има предвид, че медикаментите са много различни видове.

Има сиропи, които стимулират откашлянето, и други, които силно го потискат. Най-добре е лекар да преслуша детето, за не се влоши състоянието му, ако се дава неподходящ сироп, предупреждават педиатрите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts