14

ян.

Д-р Фаучи предупреждава, че трябва да спазвате тази препоръка, за да се предпазите от Омикрон

Според Фаучи маските с респиратор намалят значително шанса да се разболеете с Омикрон.

Фаучи казва, че може значително да намалите шанса да се разболеете, ако спазвате тази препоръка

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ са съобщени повече от милион нови инфекции с ковид на 10 януари. Този шокиращ брой е част от скока, предизвикан от варианта на Омикрон, който се разпространява толкова бързо, че вече се смята, че представлява повече от 95 процента от случаите в страната. Докато тази версия на ковид причинява пробивни инфекции сред напълно ваксинираните хора, вирусните експерти продължават да предупреждават, че неваксинираните остават с най-висок риск. Но ако вече сте били ваксинирани и подсилени, какво повече можете да направите, за да се предпазите, докато Омикрон продължава да се разпространява? Най-добрият съветник по ковид на белия дом д-р Антъни Фаучи, току-що даде нов поглед върху това как да се запазите в безопасност през това опасно време. Прочетете, за да разберете какво казва експертът по инфекциозни болести, че трябва да направите, за да се предпазите от Омикрон.

Д-р Фаучи казва, че трябва да носите правилния тип маска за да се предпазите от Омикрон.

Маските отново се превърнаха във важна тема за разговори, тъй като вариантът с висока степен на предаване на Омикрон циркулира в цял свят. Много експерти по вируси предупреждават след делта варианта платнените маски не са достатъчно надежни срещу по-заразни варианти на ковид какъвто е Омикрон. И в ново интервю за CNN, Фаучи потвърди, че носенето на правилния тип маска е важно в момента.

В същото време няма един правилен отговор, когато става въпрос за избор на най-добрата маска, за да се предпазите от Омикрон. Според специалиста по инфекциозни болести най- сигурни са маските с респиратор.

Маските с респиратор са най- надежните заяви Фаучи

Според CDC, правилно монтиран респиратор N95, може да филтрира до 95 процента от частиците във въздуха, което го прави най- добрата маска срещу Омикрон. „Това са същия вид маски, които се дават хората на първа линия и те с най висок процент на защита срещу новия страшно заразен вариант.” Заяви д-р Фаучи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts