3

юни

Духове на велики художници творят чрез медиуми

Когато чуем думата „медиуми“, обикновено пред очите ни изплуват картини от спиритични сеанси, кристални топки и общуване с духове

Повечето медиуми са хора с повишена чувствителност към реалностите от живота, които не можем да зафиксираме с обичайните си пет сетива…

Сред известните медиуми са Мойсей, Исус, Мохамед, Нострадамус, Конфуций, Елена Блаватска, Волф Месинг, Ури Гелер, Едгар Кейси и други. Надарените с подобни способности могат да се разпознаят по това, че истинският медиум ви съобщава информация, която не би могъл да знае.

Най-често дарбата се проявява у чувствителни хора или по време на силен психологически стрес. Тя предизвиква повишен интерес, а понякога дори страх у невежите религиозни фанатици. Но трябва да отбележим, че и в религиозните източници на различни култури често се споменава за общуване с далечни предци, ангели, демони.

Древнскитайски трактати посочват, че човекът има не само физическо, но и астрално тяло. Астралното е невидимо, но медиумите могат да го усещат и да черпят информация от него.

Изследователи на паранормални явления твърдят, че след смъртта човешката душа може не само да влиза в контакт със света на живите, но дори да оставя материални свидетелства за съществуването си. Пример за това са картините, които рисуват душите на известни художници с помощта на медиуми.

Един от тези „проводници“ е бразилката Мария Гертруда Коельо

Тази жена никога не се е обучавала да рисува и не се смята за художничка. Но е достатъчно да хване маслените бои, платното и да се потопи в дълбок транс за да сътвори шедьовър.

Това гръмко определение за картините й не е преувеличено. Тя с удивителна точност копира платната на такива майстори като Веласкес, Ван Гог, Реноар, Матис. Като при това на всяко платно стои автографът на автора. Самата Мария твърди, че ръцете й са под управлението на духовете на великите художници. Тя не използва четка, а само… пръстите си, които топи в боята. Скоростта, с която рисува, е немислима за художниците.

Друг пример за този феномен е бразилският парапсихолог Луис Антонио Гаспарето

Изпадайки в транс, той успява да нарисува 21 картини, които експерти безусловно признават за творения на художници като Дюрер, Реноар, Сезан и Пикасо. При това медиумът ги рисува едновременно по две, използвайки и лявата, и дясната си ръка. Според Гаспарето с лявата рисува душата на един, а с дясната – на друг велик художник.

Когато медиумът изпадне в транс, тоест самостоятелно променя съзнанието си, той може да приложи способностите си да се включва към астралното знание. Превръща се в проводник, канал между физическия и астралния свят. Контактът настъпва случайно и спонтанно, явявайки се „дарба свише“.

С помощта на тренировка на сетивата е възможно постоянно предаване на информация отвън

Чувствителността може внезапно да намалее, както и да се прояви способността да се чувства, чува и знае за случващото се, за бъдещето или миналото. Знанията, които получава медиумът в състояние на транс при такива включвания, съществено се отличават от това, което можем да почерпим от видимия свят. Гаспарето е убеден, че покойните майстори го използват като инструмент с цел да покаже, че животът продължава и след смъртта.

Тук може би е намесена и телекинезата

Първо, медиумът получава телепатична покана от майсторите да се захване за работа. И тогава се включват ръцете, които започват да се движат сами по платното…

Източник: medium.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts