3

май

Дрехите на кърмачките трябва да бъдат само от естествени материи

Майките много внимателно избират в какви дрехи да обличат бебетата, за да не възбудят алергична реакция

Изследване показва, че трябва да са изключително грижливи и когато избират дрехите и какво носят самите те, докато кърмят.

Учени от Харвардския университет се натъкват на вредни вещества – перфлуорирани алкил сулфонати (PFAS), в млякото на кърмещи жени.

Тези химикали се влагат най-вече в текстилната промишленост. А се оказва, че те лесно навлизат от дрехите в кожата, после в кръвта, разнасят се в организма на майката и попадат в кърмата. Бебето ги получава заедно с млякото.

В 3-годишното изследване учените всеки месец са анализирали кръвни проби на майки и децата им. Резултатите показват, че когато ги има в кърмата, с всеки месец концентрацията на перфлуорирани алкил сулфонати в организма на кърмачетата се повишава.

Това буди безпокойство, тъй като вредните съединения се разграждат бавно и подлагат на риск крехкото детско здраве. Те отслабват имунната система и могат да причинят различни аномалии, предупреждават изследователите.

Кърменето е жизненоважно и изключително полезно за бебетата, но майките трябва внимателно да подбират дрехите си, казва ръководителят на изследователския екип проф. Филип Грейджийн.

За предпочитане е те да са от екологично чисти материи на сертифициран и производители

Въпреки че кърменето е нещо естествено, то не е задължително да е удобно за много жени. Ако чувствате, че ви е трудно да кърмите – особено в началото – не се безпокойте! Не сте сами и истината е, че отнема известно време, малко търпение и някакви усилия, за да разберете какво ще ви е удобно да носите, докато кърмите.

Освен четенето за кърменето и многото практика, друг фактор, който може да ви помогне да кърмите успешно, е изборът на дрехи, удобни за кърмене. Материята е важна, но още по-важна е и кройката. Практичният избор на дрехи за кърмене може да е ключът към едно по-добро изживяване, докато храните вашето бебе!

3 съвета за избор на облекло за кърмене

Би било забавно да пазарувате нови дрехи, подходящи за кърмене, но истината е, че всичко, което трябва да направите, е да проверите гардероба си. Не е необходимо да купувате нови дрехи, които са специално направени за кърмене — всичко, от което се нуждаете, е малко креативност.

Когато избирате рокли и дрехи, подходящи за кърменето, просто трябва да запомните тези съвети:

  1. ТРЯБВА ДА Е УДОБНО

Тъй като ще носите дрехите си през целия ден, трябва да се чувствате комфортно в тях. Носете нещо, което може да е върху вас, без да усещате болка или сърбеж. Освен това, тъй като може да поставите бебето си върху роклята си, опитайте се да изберете меки дрехи без твърди украшения като пайети, капси, ципове и т.н.

  1. МАТЕРИЯТА ТРЯБВА ДА Е ДИШАЩА

След това помага изборът на облекло за кърмене от дишаща материя като памук. Когато кърмите, вие ще бъдете в непосредствена близост до бебето си и синтетичната тъкан може да накара и двамата да се чувствате неудобно.

  1. ТРЯБВА ДА Е РАЗТЕГЛИВО

И накрая, също така помага да намерите рокля или топ, които са доста еластични, като например нещо от памучно трико. Ще трябва да приспособите бебето си, а еластичният материал ще ви даде повече място за движение. Еластична материя също ще падне добре на правилните места, като по този начин ще бъдете добре покрити с бебето, ако сте на публично място.

Източник: www.verywellfamily.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts