29

юли

Домакинската работа лекува нервите и премахва стреса

Домакинска работа често се избягва или се върши неволно. Но знаете ли, че има ползи, които са повече от това домът да е чист и подреден?

Домакинската работа всъщност помага за увеличаване нивото на щастието, намаляване на стреса и защита на тялото от вируси. Ето някои задължения, които можете да направите, които ще помогнат за постигането на щастие и здраве, докато изпълнявате на пръв поглед досадните задачи.

Всъщност, научно доказано е, че домакинската работа се справя отлично със стреса.

Ако нямате вие този навик, забелязали сте познати жени или филмови героини да се втурват да излъскат до блясък къщата, когато са нервни. Не се колебайте да правите така, защото ползите са най-малко две. За чистото жилище и прясно сготвената храна ви е ясно, а успокояващият ефект от домашната работа е доказан с научни експерименти.

„Редица домакински занимания, често смятани за досадни, действат терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването – доказана техника срещу стрес и психологически проблеми“, коментира британската психоложка Веки Спелман.

В арсенала за разтоварване са чистене на тоалетна, белене на картофи, рязане на зеленчуци, плевене на градината, сгъване на изпрани дрехи и т.н.

Е, с готвенето все пак не прекалявайте. Поради необходимостта да се противопоставят на напрежението хората често се нахвърлят върху храни, съдържащи много мазнини, сол и захар, а те са вредни.

Може да опитате японския метод за релакс. Там масов начин за борба със стреса е подреждането на камъчета и пясък в градината около по-големи камъни. Смята се, че то прочиства ума и има лечебни ползи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts