21

ное.

Премахване на лошата миризма от тръбите – лесна и ефективна рецепта

Неприятната миризма от тръбите в кухнята или в банята може да разстрои и най-добрата домакиня. Тук ще научите лесен и много евтин начин за премахване на лошата миризма от тръбите

премахване на лошата миризма от тръбите

Откъде идва тази миризма? Как ефективно да почистите тръбите с помощта на естествени продукти и да се отървете от ужасния „аромат“.

Какво може да причини лоша миризма в мивката? Останалата храна от измитите чинии и тигани, може да се разложи вътре, в допълнение, ако тръбите не са в ред, това също причинява неприятна миризма.

Лош „аромат“, разпространяващ се във въздуха от тръбите в банята и в кухнята, е често срещан проблем. Дори ако мивката ви е доведена до огледален блясък, духът от тръбите е някъде там, и само чака удобен случай, за да излезе.

Няма смисъл да маскирате неприятната миризма със спрейове и освежители за въздух. Необходимо е да се премахне причината за „аромата“.

В магазините има голям списък с химически продукти, които почистват запушванията в тръбите, което причинява неприятна миризма.

Недостатъкът на тези ефективни агенти е, че те са доста агресивни със своето въздействие върху околната среда и опасни за здравето.

Алтернатива на химическите продукти са екологично чисти домашни продукти. Ние имаме за вас рецепта, която ще помогне да се отървете от неприятен „аромат“ от тръбите.

Какво кара тръбите да миришат лошо?

Детергенти и сапун

Използването на почистващи препарати и сапун по време на миенето на съдове води до факта, че определени вещества образуват отлагания по вътрешния периметър на канализацията. Те могат да служат като източник на миризма.

Вода

В определени участъци от тръбите водата може да застои. Микроорганизмите там се размножават активно .

Свързвания на тръбите

Съединението на тръби в тоалетната, в кухнята и в банята е обект на миризма поради висока влажност. Появява се специфичен силиконов аромат.

Стари тръби

Старите тръби се повреждат по-лесно и са полезно местообитание за микроорганизмите.

Останали храни

Това е може би основният източник на ужасната миризма от тръбите. Препоръчително е да използвате фина мрежа, поставена върху отводнителния отвор на мивката.

Рецепта за премахване на лошата миризма от тръбите:

Тайната на този метод е проста: сода за хляб + оцет . Това са абсолютно екологични продукти, които могат да унищожат гъбички, различни други мазнини и източници на миризма.

Рецептата

  • Половин чаша сода за хляб (100 гр.)
  • 1 чаша оцет
  • Половин литър гореща вода

Технология за почистване на тръбите

  • Сварете 1 литър вода.
  • Изсипете оцета, разбъркайте няколко секунди преди да заври.
  • Изсипете содата в тръбата.
  • Налейте вода и оцет в канализацията (ще настъпи химическа реакция, придружена с разпенване).
  • Затворете отвора на тръбата и оставете за поне 1 час. Не източвайте водата.
  • Най-добрият вариант е да оставите продукта цяла нощ.
  • Правете това веднъж на всеки 7 дни.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts