3

ное.

В коя страна се живее най-добре

В търсене на по-добър живот, хората заминават в други държави, независимо от възрастта. През последните 25 години много хора са отишли на работа или са останали в чужбина, за да живеят. Момичетата се надяват да намерят богат чуждестранен съпруг, а мъжете – достойни заплати. Въпреки това никъде не е напълно добре. Често очакванията не съвпадат с реалността, защото реалният живот е много различен от това, което виждаме, когато пътуваме или по телевизията.

Наскоро редакторите на руския сайт“Так Просто!“ предадоха историята на една жена, която се завърна в родината си след една година живот в Италия. Тя заминала не само да работи, но и да получи повече местно образование и да остане за постоянно пребиваване. Ще ви разкажем какво е накарало момичето да се върне в родината си.

В коя страна се живее най-добре
Както и прекрасно да изглеждат красивите европейски страни, когато погледнете архитектурата, тихата скорост на живота, усмихващите се хора и заплатите в приятна валута. Но по някаква причина много от нашите хора не могат да живеят там щастливо и много често се връщат в родните си места. Едно момиче пише в блога си: „Исках да се преместя в колоритна Италия, да отида в местен институт и да стана пълноправен гражданин.


Но след известно време разбрах, че има няколко неща, които не мога да приема. Разбира се, всички те не са толкова критични, но за мен лично те станаха ключови, когато решиха да се прибера вкъщи. Важно е да се чувствате щастливи. “

Само вече вътре страната започвате да забелязвате всички недостатъци и разбирате, че ситуацията е еднаква навсякъде, само отношението на населението към нея е различно. Ще ви разкажем какво объркало момичето и защо тя промени решението си да живее в Италия.

1. Подход към решаването на въпросите
Италия е развита страна и със сигурност поддържа техническия прогрес. Но всички въпроси тук трябва да бъдат решени лично. Тук не са свикнали да изясняват нещо или да обясняват по телефона или електронната поща. Дори да научите за наличието на работа, трябва сами да дойдете в компанията. Ако в северната част на страната, например в Милано, можете да проведете някакви преговори от разстояние, то просто на юг е почти невъзможно.

Ако искате да узнаете нещо или да получите необходимата информация – се обърнете лично и попитайте. Можете да прекарате половин ден, като обикаляте съответните власти, но в крайна сметка ще трябва да мине още един ден, защото сте били неправилно ориентирани. В други страни също не винаги всичко се обяснява, но отношението към времето там е по-уважително. В Италия никой не бърза, затова и е трудно новодошлият да се интегрира в такава среда.

И, разбира се, бюрокрацията и шуробаджанащината, които също се случват в тази страна. Тук има много силни семейни отношения.

2. Мъжете
Много руски жени свързват италианските мъже с страст, романтика, щедрост и, разбира се, красота. Но уви, всъщност всичко не е толкова страхотно. В Италия не е обичайно да се женят бързо, както в други страни. Двойките могат да се срещат за 7-10 години, но в същото време живеят отделно и стриктно разделят сметката в ресторанта. Техните мъже много обичат децата и бащите им са наистина красиви. Но докато има възможност, те защитават свободата си и се радват на нея.

3. Бюрокрация
Италия, която е европейска страна, има по-високо ниво на бюрокрация, отколкото в Русия или в друга постсъветска страна. Законът се заобикаля по всички възможни и невъзможни начини, а полицията по-скоро би обвинявала емигранта отколкото своя гражданин, дори и да греши. Също така огромна роля играе езиковата бариера, която въвежда свои собствени нюанси.

4. Безработица
Изненадващо, Италия има доста висока безработица В курортните градове и големите градове на север все още има някакъв доход и надежда за кариерно развитие. Но в цялата страна е трудно да се намери добра работа, дори ако имате необходимото образование и опит.

Посетителите, от друга страна, често получават местата, където местните хора не искат: работа по полята, домакинства, грижи за възрастни хора…

Вярно е, че е добре там, където не сме. Всяка страна има свои собствени проблеми и нюанси, които са разбираеми за местните. Те просто знаят в собствената си страна как да решат този или онзи проблем, а ние пък в нашата. Навсякъде можете да живеете добре, ако работите над това. В края на краищата хората често бягат в друга държава не защото родината им е твърде лоша, те бягат от личните си проблеми. Понякога е по-лесно да започнете всичко от нулата, отколкото да коригирате нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts