26

дек.

Въпросите, които си задавате вечер, определят дълготрайността на връзката

Светна ви, че е така, като прекарахте двете седмици отпуска по различен начин. Беше прекрасно и ви помогна да направите разликата с онова, което е всеки ден, ден след ден


Не се успокоявайте с мисълта, че надали може да е кой знае колко различно, щом ходите на работа, имате грижи за децата и домакинството, какви ли още не постоянни задължения. Тя и любовта иска постоянни грижи, усърдие, а най-страшното е да се превърне в задължение, така че иска и въображение.

Спомнете си например какво правите всяка вечер, като се видите с партньора си. Питате „Как мина денят ти“. Задавате изтъркан скучен въпрос и получавате изтъркан скучен отговор, гарниран също с досаден вече въпрос „Добре, а твоят“. Ами опитайте нещо друго, ей така, за свежест. Задайте неочакван въпрос и всеки ден го сменяйте: „Имаше ли нещо смешно днес“, „Случи ли се нещо интересно в офиса“ и т.н., раздвижете си мозъка. Ще привлечете вниманието на половинката си, ще започнете жив разговор, защото ще излезете от дежурните реплики.

В този първи момент задръжте проблемите и тревогите на дистанция. Порадвайте се малко, че отново сте заедно. Разтоварете се с нещо забавно. Слушайте наистина това, което ви разказва любимият. Разкажете му и вие нещо. Проявявайте непре-сгорен интерес един към друг. Вечеряйте спокойно. Поиграйте с децата. Да си говорите за проблемите ще има време след това. Каквито и да са те, ще видите, че ще ги обсъдите много по-ведро и ще ги решите по-лесно, след като сте се почувствали добре заедно. Това ви прави по-силни.

Специалистите по брачни отношения и любовни връзки често съветват да бъдете секси. Не означава само да изкушавате половинката си, макар че и този смисъл се включва. Означава да бъдете интересни, привлекателни и малко непредсказуеми в ежедневните ситуации. Да не преставате да удивлявате и да вдъхновявате партньора си с нещо. Няма нужда да е нещо грандиозно. Може и дребно да е. Примерно за него една от онези нови бири, които ги рекламират по телевизията. Или за нея някакъв моден коктейл. Това показва, че сте помислили за другия. А показването на любов винаги е вдъхновяващо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts