13

май

Витамин В17 – най-добрият посредник в лечението на рака

Витамин В17 (лаетрил, амигдалин) е един от най-коментираните витамини през последните десетилетия, наричан още и „перфектен химиотерапевтичен агент“

От химическа гледна точка това вещество е комбинация от две захарни молекули (бензендехид и цианид), наречена „амигдалин“, на което са богати кайсиевите ядки. Витамин В17 се нарича „перфектен химиотерапевтичен агент“, който селективно действа върху клетките: той е привлечен от раковите клетки, които съдържат бета-глюкозидаза, унищожавайки ги, без да засяга или унищожава здравата тъкан. Изглежда, че този витамин има специфични свойства за предотвратяване и контрол на рака. В допълнение, това вещество действа като болкоуспокояващо, подобрява метаболитните процеси и забавя процеса на стареене.

Веществото, убиващо рака, е открито в повечето плодови семена и ядки

И то не само кайсии, ами и праскови, ябълки, череши, сливи. Царевицата и горчивите бадеми също съдържат лаетрил.

Преди 35 години кайсиевите ядки са обявени за лек за много известни видове рак

Учените са заявили, че ако тези ядки бъдат включени в ежедневната диета на човек, в него никога няма да се развият ракови клетки, както например човек никога няма да се разболее от скорбут, ако яде поне по един портокал на ден.

Както казахме, витамин В17 се съдържа в семената на ябълката, прасковата, черешата, гроздето и кайсията

Съдържа се и в някои бобови растения и много билки. Този компонент може да се открие и го има в особено големи количества в семената на плодовете от семейство Prunus Rosacea (горчив бадем, кайсия, трън, череша, праскова и слива), но също така се среща в царевицата, сорго, просо, маниока (тапиока), ленено семе, ябълкови семки и много други храни, които са премахнати от човешката диета от съвременната цивилизация.

Преди векове сме яли хляб с просо, богат на витамин В17

Сега предпочитаме белия хляб, който не го съдържа.

Някога нашите баби са счуквали в хаванче семките на сливите, малко стафиди, зелено грозде, ябълки, кайсии и други и са добавяли стрития прах към току що приготвените конфитюри и консерви. Те навярно не са били много наясно защо го правят, но семената на тези плодове са най-мощният източник на витамин В17 в света.

Книгата „Свят без рак” от Едуард Грифин и д-р Кребс дава много и интересни подробности за това как помага витамина в превенцията и лечението на рака. Д-р Кребс открива, че витамин В17 присъства в по-малки количества и в семките на черешите, ябълките, прасковите, гроздето и сливите. И двамата твърдят, че ежедневната консумация на 7-10 кайсиеви семки предпазва организма от развитие на рак. И ако ракът вече се е развил, тогава с употребата на витамин В17 размерът на тумора намалява, не се образуват нови метастази и дори безнадеждно болни хора побеждават животозастрашаващата болест. При експерименти под микроскоп се вижда, че след добавяне на витамин В17, раковите клетки се унищожават и умират.

Преди плодовете съдържаха витамин В17 не само в семената, но и в пулпата си. Днес само дивите плодове съдържат В17. Плодовете, които ядем сега, са жалък резултат от години на отглеждане по отношение на размера и външния му вид, пулпът му вече не съдържа B17.

Ядките трябва да се ядат в разумни количества, като основното правило е да се хапва плодът и костилката му, но нищо повече.

Източник: mrtprioritet.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts