бръчките

2

мар.

Бръчките изчезват след ето тези домашни маски

Бръчките са неизбежни, но е възможно да забавите появата им, да поизгладите вече набраздените по лицето

Домашните маски отлично допълват ежедневните грижи за кожата и премахват бръчките, стига да са грамотно направени.

За да е максимален ефектът от процедурата, трябва да спазвате правила

  1. Подготовка на кожата. Сигурно многократно сте чували, че чистотата на лицето е залог за младостта му. Но заради бързане и умора дали не пропускате грижливото му измиване сутрин и вечер? Важно е да използвате точните препарати, съобразени с типа на кожата ви. На чисто лице маската работи с 30%
    по-ефективно. Преди да я нанесете, не само измийте лицето с пяна, но и изтрийте с лосион или тоник.
  2. Правилен състав на маската. Според козметиците 45% от алергичните реакции настъпват заради непроверен срок на годност на продуктите за маската. Желателно е да използвате само натурални. Направете и тест, като нанесете малко от сместа върху китката. Ако след 15 минути няма зачервяване или сърбеж, тогава мажете на лицето.
  3. Нанасяне. Не забравяйте да измиете ръцете си с антибактериален сапун. Нанасяйте маската по масажните линии (от шията нагоре, от носа встрани и от брадата към ушите). Последно мажете кръгово около очите, но без областта непосредствено под долния клепач. След това няколко пъти вдишайте и издишайте дълбоко. Може да полежите със затворени очи.
  4. Срок на годност. Средно маската се използва до 30 минути от разбъркването. Държи се на лицето около 20 минути. Но ако преди това почувствате парене, веднага мийте.
  5. Сваляне. Идеалният вариант е първо да махнете маската с влажна кърпа или козметична гъбичка. Едва след това мийте лицето със студена (мазна кожа) или топла (суха кожа) вода. Накрая задължително сложете хидратиращ крем.

Маската с желатин заглажда бръчките, придава еластичност на кожата

Освен това почиства порите и изравнява тена. Сипете пакетче растителен желатин в 1/2 чаша плодов сок (според типа на кожата – цитрусите не са за суха). Загрейте на водна баня, докато се разтвори напълно. Нанесете с четка на лицето. След пълното изсъхване на маската тя ще се обели. След това наплискайте лицето с вода и оставете да изсъхне само.

Намачкайте 1 добре узрял банан, добавете 1 ч.л. гъста сметана и сока на половин лимон. Разбъркайте добре. Намажете на лицето. Като изсъхне първият слой, сложете още един и така докато използвате цялото количество. Може да ви отнеме час, но резултатът си струва. Измийте с топла вода

Т.нар. маска на Клеопатра отлично изглажда лицето. Смесете 2 с.л. синя глина, 1 с.л. сметана, 1 ч.л. мед
и сока на половин лимон. Може да усетите леко пощипване по кожата, не се притеснявайте. Измийте след 20 минути. Правете маската веднъж седмично и след третия път кожата ще е значително по-стегната и свежа.

За възрастна и повехнала кожа е най-подходяща маската от 2 варени картофа, 5 г глицерин, 1 ч.л. зехтин, по 1 и 1/2 ч.л. мляко и сметана. Оставете я да действа 15-17 минути и измийте с топла вода.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts