23

юни

6 стайни растения, които ще привлекат богатство в дома ви

Отдавна е известно, че много фактори влияят на атмосферата в дома. Към тях спадат и някои стайни растения

Някои хора, за да привлекат просперитет и късмет в семейството си, го украсяват с всякакви символи, други подреждат мебелите по фън шуй. Понякога обаче е достатъчно просто да закупите едно или няколко стайни растения, които могат да станат привлекат богатството във вашия дом.

Парично дърво

Много хора знаят за чудодейния магнетизъм на това дърво, което обикновените хора наричат ​​Дебела Мара. В Китай се смята, че заоблените големи листа на растението носят просперитет (според същия принцип фикусът се нарича „късметлия“). Факт е, че когато падат и изсъхнат, листата на растението приличат на сребърни монети.

За да засилите ефекта, можете да заровите малка монета в саксията с растението. Някои хора също така окачват китайски монети върху листата. Грижата за растението е съвсем проста: достатъчно е вода, колкото е необходимо и достъп до слънчева светлина в продължение на няколко часа на ден.

Замиокулкас, известно още като Доларово дърво

Славата на това растение не е толкова добре разпространена. Въпреки това, заедно с паричното дърво, то привлича късмет и просперитет на собствениците. Всъщност доларовото дърво се нарича замиокулкас. Много хора свързват дългите му листа с банкноти. Замиокулкас е отлично решение за интериора. То се вписва идеално в почти всяка среда. Единственото отрицателно е, че всички части на растението са доста отровни, затова си струва да държите дървото далеч от деца и домашни любимци.

Кактус

Не се изненадвайте, но именно това банално бодливо растение може да се превърне във вашето надеждно ръководство за света на богатството. Смята се, че кактусът засилва мъжките черти на характера на собственика, развива гъвкавостта на ума и ви позволява да намерите нови възможности за подобряване на финансовия поток. Също така, кактусът спасява къщата от проникването на крадци, а собствениците от такова неприятно качество като разточителност. Солидни плюсове! В допълнение, растението е напълно непретенциозно откъм грижи.

Виолетка

Теменужката Узамбара или сенполия е цвете, което трябва да има в почти всеки дом. Първо, то се счита за символ на вечната любов, позволяваща ви да запазите семейното огнище и уют. За да може едно растение да донесе финансов успех, трябва да го поставите на югоизток и тогава то ще се превърне в истински магнит за пари.

Единственият недостатък е, че теменужката е капризна. Изисква много светлина и нежно поливане. Всичко, от което се нуждаете, е седиментна вода, за предпочитане с минерални добавки. В този случай е важно да не заливате цветето, в противен случай то просто ще умре от излишната влага.

Декоративен бамбук

Това растение се нарича Dracaena Sander. Това е един от най-популярните символи във фън шуй, който може да донесе положителна енергия и благополучие в дома. Ако търсите финансов просперитет, сложете го на югоизток, ако искате членовете на семейството да се разболяват по-малко, в центъра на апартамента.

Бамбукът на закрито е лесен за отглеждане у дома.

Лимон

Лимоновото дърво се смята за символ на късмет във всички даоистки практики. Неговата магическа енергия ще помогне да се запази хармонията и богатството в къщата. Експертите съветват да засадите дървото в червена саксия и да го разположите на югоизток. Част от първата печалба, която получавате, след като лимонът се появи в къщата, се дарява за благотворителност. Смята се, че по този начин можете да засилите вашия финансов поток.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts