безопасност в интернет за хора над 60

14

окт.

Безопасност в интернет за хора над 60 години

Прочетете тези полезни съвети за безопасност в интеренет  

Както се посочва в статия, публикувана в The National Council on Aging (NCOA), има много онлайн измами, насочени към възрастни хора; следователно трябва да прилагате мерки за киберсигурност, когато сърфирате в мрежата. Кой са те? Нека да ги разгледаме.

Сигурна парола

Повечето хора създават пароли от своята рождена дата, име на партньор и дори любима група или супергерой. И да, това е лесно за запомняне, но вие ще станете лесна плячка за тези, които искат да сложат ръка на вашите пари и информация. За да бъдете спокойни направете си парола, която съдържа малки букви, главни букви и цифри и си я запишете някъде. Това ще ви гарантира, че няма да бъдете уязвими.

Безопасност в интренет за хора над 60 години: внимавайте къде кликвате и какво теглите

В имейл, съобщение чрез социална мрежа или приложение за съобщения е обичайно да получавате връзки, в които ви се обещават подаръци или награди, ако щракнете или изтеглите документ. Това е една от най-разпространените техники за фишинг, а възрастните хора са сред първите жертви.

В този смисъл възрастните хора трябва да се пазят от кликване върху този тип неща. За да определите, че това е възможна измама или кражба на самоличност, помислете за следното:

Ако името на получателя е изписано неправилно. Например грешното изписване на името на банковата институция е основното замаскиране, че това е измама.

Сложете си силна антивирусна програма

Без антивирусна програма вашите устройства са изложени на риск да бъдат атакувани от безскрупулни хора. Поради това инсталирането на антивирусна програма става наложително.

Безопасност в интернет за хора над 60 години: винаги излизайте от акаунтите си

Отворената сесия на неизвестно устройство е един от най-честите начини за загуба на важна информация. Уверете се, че винаги излизате от страниците на банки и онлайн магазини, наред с други. Същото важи и за устройствата ви у дома.

Какво още трябва да имате в предвид?

В допълнение към горното има и други мерки, които могат да помогнат на възрастните хора при проблеми с киберсигурността. Първо, трябва да сте много внимателни, когато приемате покани за приятелство в социалните мрежи. Освен това е разумно да имате личен профил и да не предоставяте лична информация на никого.

Друга грешка, която може да изложи вашите данни на риск, е извършването на банкова транзакция, докато сте свързани към обществена wi-fi мрежа. Това включва също покупки и дори само влизане.

Публичните wi-fi мрежи са инструмент, който много измамници използват, за да се доберат до вашите данни.

Източници: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts