22

юли

Байдън отказал на Хари и Меган да се върнат с Air Force One в САЩ от погребението на кралицата

Принц Хари и Меган Маркъл искали да се върнат в Съединените щати с правителствения самолет Air Force One след погребението на кралицата, но молбата им била отхвърлена от Белия дом, за да не предизвика „вълнение“, разкриха източници на DailyMail.com. 

Двойката, която беше критична към членовете на кралското семейство по време на интервюто си с Опра Уинфри и в мемоарите на принц Хари Spare, беше в напрегнати отношения с кралското семейство, когато кралицата почина.

По това време Хари и Меган бяха на посещение в Обединеното кралство за благотворителни ангажименти, когато кралицата почина на 8 септември 2022 г. и останаха в страната по време на погребението ѝ на 19 септември.

Преди това двойката не беше допусната до прием преди погребението в Бъкингамския дворец, където крал Чарлз и кралица Камила приветстваха чуждестранни кралски особи и световни лидери, включително Джо и Джил Байдън.

Дворецът съобщи, че приемът е „за работещи членове на кралското семейство“. Твърди се, че Хари и Меган са останали „объркани“ от това решение.

На фона на това служителите им се обърнали към Белия дом, за да попитат дали двойката може да се върне в Съединените щати на борда на Air Force One. Но от администрацията на президента веднага отказали, тъй като това вероятно би обтегнало отношенията с двореца и новия крал.

Семейство Байдън може да покани когото пожелае да се вози на Air Force One. Но щяха да възникнат въпроси кой би платил за херцога и херцогинята да бъдат пътници в самолета.

Правителството на САЩ плаща за официални пътувания, като пътуването на Байдън до Лондон, но Хари и Меган не са негови. Президентът плаща от джоба си, когато децата и внуците му трябва да се возят в самолета, Демократическата партия плаща за всякакви пътувания до предизборни събития, а новинарските организации плащат за журналисти, които пътуват на борда, за да отразяват дейностите на президента.

Преди това имаше и други опити от Съсекс да обединят сили с Байдън, напомня Daily Mail. Такъв беше и игрите Invictus, проведени в Хага, Холандия през април 2022 г., първите игри, откакто двойката напусна кралското семейство.

Принц Хари създаде игрите в чест на ранени воини и събитието вече беше точка на свързване между Хари и Байдън. Бъдещият президент и съпругата му присъстваха на игрите, когато се проведоха в Канада през 2017 г. А Джил Байдън взе участие и през 2016 г. във Флорида.

Първата дама проявила интерес и през 2022 г., съобщи източник, близък до нея. Тя е майка на ветеран и огромен поддръжник на военните и техните семейства. Въпреки това, британски служители, в разговор на работно ниво, предали на служителите на Съвета за национална сигурност, че смятат, че идеята няма да се възприеме добре в Бъкингамския дворец.

Вместо нея министърът на транспорта Пийт Бутиджиг и съпругът му водеха американската делегация.

В този момент на херцога и херцогинята се гледаше като на личности и не притежаващи никаква официална държавна позиция, предвид излизането им от кралското семейство. След публичното си оттегляне през януари 2020 г. Съсекс се установиха в Канада, преди в крайна сметка да се преместят в Калифорния.

Те подписаха сделка за 100 милиона долара с Netflix за производство на съдържание – въпреки че техният документален филм не успя да получи номинации за Еми. Двамата подписаха и загубиха и сделка за 20 милиона долара със Spotify, поради която подкастът на Меган Archetypes беше отменен след един сезон.

Но се смята, че Съсекс са виждали Байдън като съюзник в опита си да наложат марката си след Мегкзит и докато се стремят да намерят опора в Съединените щати.

След интервюто им с Опра, техните фенове изглежда се съгласиха, че семейство Байдън симпатизират на Меган и Хари. Ден след излъчването на интервюто, Джил Байдън носеше рокля на Оскар де ла Рента с шарка на лимон за Международните награди за кураж на жените на Държавния департамент.

Дрехата беше подобна на рокля на Оскар де ла Рента, която Меган носеше месец преди това.

Twitter възприе облеклото на Джил като фино кимване в подкрепа на отбора Съсекс. Меган пък изпрати на първата дама кошница с лимони в знак на благодарност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts