7

фев.

Американци изследват Ванга, познала датите на смъртта на близките си

Пророческата дарба на Ванга, която продължава да удивлява света повече от две десетилетия след нейната кончина, са и тежък кръст за прочутата българка. Тя е знаела предварително точната дата на смъртта на най-близките си хора.

Години наред Вангелия живее с мисълта за неизбежната кончина на любимите си родственици и съпруг на фаталната за тях дата. Без да може да им помогне по никакъв начин. Каква ли сила се иска, за да издържиш на това?

В Държавния архив се пази препис от изследването на американките Острандер Шейла и Лини Шрьодер, които в края на 60-те години пътуват до България, за да се срещнат с оракула от Петрич, пишат от „България Днес“. Изданието е получило достъп до документи, които съдържат хиляди страници с истории на хора, докоснали се до феномена Ванга.

Пред Шейла и Лини сляпата българска ясновидка открехва вратата и към своя вътрешен свят,

където е допускала малцина

„Ванга не знае защо фаталната дата на смъртта се открива пред нея внезапно при срещи с различни хора.“ Това пишат Шейла и Лини, които посещават ясновидката в Петрич и остават завинаги белязани от срещите с нея.

Американките получават пълно съдействие за своите проучвания от учените от българския Научноизследователски институт по сугестология, въпреки че в онези години САЩ са държава отвъд Желязната завеса. Нашите експерти години наред събират данни за необяснимите способности на Ванга и са наясно с огромния интерес към нея от цял свят. На най-високо правителствено ниво е решено, че в интерес на цялото човечество е феноменалната сила на Ванга

да не остава заключена само в нашата родина

И на американските учени е разрешено да я посетят.

„За мое най-голямо съжаление, гледайки в живота на много, много хора, аз често виждам и датата на тяхната смърт.“ Това споделя ясновидката при една от срещите си с Шейла и Лини и продължава: „Знаех деня, в който моят мъж щеше да почине, още когато той беше само на тридесет години. Виждах, че нищо не може да се направи, за да бъде спасен. Той се казваше Димитър Георгиев. Беше добър и мил човек, но за нещастие се пропи. При мен идваха много хора със своите нещастия и тежки съдби и това на него му тежеше. Съпругът ми почина на 7 април 1956 година. Точно така, както го бях предвидила. От този ден нося само черни дрехи. След неговата смърт не се наричам с неговото презиме Георгиев. Позната съм като Ванга Димитрова“ – казва пророчицата на американците.

С насилствена гибел е свързана и първата среща на Вангелия с Димитър, преди той да я поиска за своя съпруга.

В размирните дни през есента на 1941 г. млад войник с хубави черни мустаци пристига при Ванга, която по онова време живее в Струмица. Казва се Димитър и е от близкия град Петрич. Идва, за да научи кой е убил брат му. „Аз знаех – споделя Ванга. – Но не исках да кажа на Димитър. Не желаех той да си отмъсти. Димитър много настояваше и накрая го накарах да ми се закълне, че няма да направи нищо на убийците. Казах кои са замесени, но не и имената на двамата извършители.“

Икономическа криза и извънземни

Друго зловещо предсказание за 2024 година гласи, че света го очаква огромна икономическа криза. Тя ще засегне сериозно повечето страни. Според пророчицата това се дължи на корупцията и негативното използване на ресурсите на цялата планета. Баба Ванга прогнозира също влошаване на климата, като няколко ужасяващи метеорологични събития ще предизвикат неописуем хаос.

В по-положителен план по думите на българската пророчица медицината ще достигне невиждани до момента висоти. Учени и медици ще открият нови методи за лечение на иначе нелечими болести като Алцхаймер и рак.

Според Ванга в по-далечно бъдеще преди комунизмът да се завърне през 2076 година, световният глад ще намери своя край, а през 2304 година хората дори ще могат да пътуват във времето.

Е, разбира се, всяко нещо има своите изключения и някои от предсказанията на Ванга така и не се осъществяват. Смята се например, че пророчицата е предрекла опустошителна слънчева буря, която ще удари планетата, както и атака с ядрено оръжие през 2023 година. За щастие тези събития все още не са се случили.

Едно от най-тревожните й предсказания подчерта британският вестник „Мирър“ – по време на видение Баба Ванга казала, че светът ще бъде погълнат в мрак, завладян от извънземни. Промяна на орбитата на Земята и невъзможен за живот климат също са сред най-плашещите й видения за близкото бъдеще. Дали е възможно? Предстои да разберем.

 

 

Пророчицата: През 2024 г. руснак ще убие Путин

Баба Ванга предсказва, че през 2024 година знакови световни лидери ще бъдат убити, което ще доведе до атака с биологично оръжие, а то – до пълен мрак.
Починалата през 1996 г. пророчица става популярна и като „балканския Нострадамус“, тъй като започва да прави страховито точни предсказания още в ранна детска възраст, пише британският вестник „Мирър“.

Своите невероятни способности Баба Ванга дължи на торнадо, което я ослепило и едва не я убило – по нейни думи. Предсказанията й били толкова точни, че за важни решения до нея се допитвали дори световни лидери като българския цар Борис III и съветския лидер Леонид Брежнев.

След кончината на Ванга вярващите в невероятните й сили продължават да предават пророчествата й на поколенията. Твърди се, че тя успяла да предскаже смъртта на принцеса Даяна, потъването на руската подводница „Курск“, терористичните атаки от 11 септември, както и пандемията от коронавирус.

Едно от най-интересните й предсказания обаче остава убийството на руския президент Владимир Путин. По думите на Ванга срещу него ще бъде извършен атентат през 2024 година, но не от кого да е, а от негов близък сънародник.

Докато войната в Украйна бушува обаче, смъртта на руския лидер ще потопи света в още по-голяма несигурност. Цялата нестабилност ще доведе до още по тежки терористични атаки в цяла Европа, което ще подтикне неназована от нея „голяма страна“ да нападне с биологично оръжие.

 

Какво се случва след това?

Един от убийците загива при улична свада. Другият изповядва на смъртното си легло, че е участвал в кървавото престъпление. Войникът Димитър се завръща в България и скоро след като се уволнява, отново се отправя към дома на Ванга. Застава на вратата и казва: „Ванга, дойдох да те поискам…“

Ванга го прекъсва: „Аз съм сляпа и не съм за теб“.

„Няма значение. Искам да станеш моя жена“ – отвръща Димитър.

„Така аз се омъжих за него“, казва Ванга. Заедно с Димитър отиват да живеят в Петрич. Скоро славата на ясновидката Ванга започва да се разпростира далеч извън пределите на граничното градче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts