15

юли

Най-ефективните маски за красота и кожа без бръчки

Сребърна вода се приготвя просто: в чаша с преварена вода поставете сребърен предмет – кръстче, лъжичка, медальон. Оставете за една нощ и на сутринта „лосионът“ ви е готов


Два-три пъти седмично вечер поставяйте на лицето подхранваща маска.

Ако имате суха и чувствителна кожа, смесете сметана, мед и ситно настъргани зеленчуци и плодове (краставици, ябълки, моркови, банани). Разбъркайте до еднородна маса сместа и нанесете на два-три слоя върху лицето. Оставете да действа 20 минути. Свалете с влажна салфетка и изплакнете с минерална вода.

При нормална и мазна кожа предварително обтрийте лицето с парче лимон. След като сокът засъхне, нанесете подхранваща маска от смес от накиснати в прясно мляко овесени ядки и настърган суров картоф. Маската се нанася на плътен слой, с изключение на зоната около очите и веждите, и се оставя за 30 – 40 мин.

Кожата на главата изисква специални грижи. Два пъти седмично намазвайте косите с кашица, приготвена от яйчен жълтък, лъжичка мед и коняк. Втрийте в корените, поставете шапка за душ или полиетиленов плик, а върху него – хавлиена кърпа. Оставете маската за около час. След това намокрете косата с топла вода, масажирайте и изплакнете С билкова отвара. За сухи и чупливи коси са подходящи корени от блатен аир, за нормални – лайка или липа с добавен лимонов сок, а за мазни – коприва. Не използвайте сешоар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts