шоколадов мус

18

авг.

Как да си направим шоколадов мус у дома за нула време

Продуктите са напълно достъпни за всеки

Шоколадовият мус е лесен за приготвяне здравословен десерт, който може да бъде включен в специална диета за спортисти. Това е хранително добре адаптирана рецепта с отлични органолептични характеристики, идеална за тези, които обичат сладкото.

Преди да започнем, важно е да отбележим, че ферментиралите млечни продукти и плодовете трябва да бъдат обичайните десерти в нашата диета. Въпреки това, понякога могат да се повишат други опции, за да се постигне по-голямо придържане към диетата чрез разнообразие. Важно е да следвате диета, която е приложима в продължение на няколко седмици.

Как се приготвя шоколадов мус

За да приготвите перфектен мус от  шоколад, трябва да дадете приоритет на използването на качествени продукти. Имайте предвид, че при необходимост подсладителят може да бъде заменен с мед, стевия или царевичен сироп.

Стевията е една от най-добрите алтернативи, тъй като няма толкова негативно въздействие върху чревната микробиота. Винаги е по-добър избор от изкуствените добавки.

Съставки:

  • 100 грама черен шоколад със 70% съдържание на какао
  • 2 супени лъжици кленов сироп

Инструкции стъпка по стъпка

  • Разтопете шоколада в микровълновата. Направете това внимателно, тъй като може да изгори. За тази цел го вкарвайте в микровълновата на порции през 1 минута на пълна мощност.
  • След изтичане на времето се изважда и се разбърква с лъжица. Малко по малко текстурата ще варира, докато стане напълно втечнена.
  • След като шоколадът се разтопи, оставете да се темперира малко.
  • Постепенно добавете шоколада и разбъркайте, винаги с увиващи движения, за да избегнете загуба на ефирност.
  • Когато процесът приключи, изсипете в чаши и ги приберете в хладилника за 3-4 може и до 5 часа, за да се охлади добре.
  • Когато дойде време за сервиране, можете да ги придружите с прясно нарязани плодове, за да подобрите съдържанието на антиоксиданти. Възможно е също така да ги поръсите с настърган кокос или дори ядки.

Източници:https://www.alphafoodie.com/https://pixabay.com/bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts