22

мар.

Как правилно се избира руж?

Ако ружът е подбран правилно, кожата ви ще засияе

Когато избирате цвета му, трябва да се съобразите не само с останалия макиаж, а с цвета на косата и тена на лицето. Иначе може да постигнете обратния ефект и да изглеждате нелепо.

Ружът подхожда най-вече на брюнетките. Добре подбран, той ще подчертае естествения цвят на лицето и ще акцентира на скулите. Но светлорозов може да направи брюнетките невзрачни.

Отличен вариант е да използвате бронзираща пудра или лек бронзов руж. Така най-добре ще моделирате лицето. Много добър вариант е и при смугла кожа или слънчев загар. Но при бледа кожа не се препоръчва. За брюнетките подхожда също така прасковен руж или бежово-кафяв. Трябва да се нанасят леко с широка четка. Избягвайте яркорозови и оранжеви тонове. Те изглеждат вулгарно, а и правят кожата жълтеникава.

Блондинките с по-тъмна кожа трябва да се спрат на кафеникави нюанси на ружа. За белокожите се препоръчват розово-коралови тонове, а прасковените са за лица с лунички. Розов руж се допуска само ако е максимално прозрачен и с естествени оттенъци, без намек на карамел. Охра ще ви помогне да подчертаете скулите, ако останалият грим е в бронзови или златисти цветове.

При рижа коса трябва да сте особено прецизни в избора на руж. Подходящи са коралови,бронзови, теракотени, прасковени или пясъчни тонове. Особен чар ще ви придаде руж със светлоотразяващи частици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts