6 съвета как да се предпазите от кражба на лични данни и дебитни карти

Лични данни
Как да се предпазим?

В тази статия ще разберете къде не трябва да се регистрите и как да предпазите вашите лични данни в интернет

Можем да станем жертви на онлайн измама по всяко едно време, ако го позволим, следователно трябва да се научим как да внимаваме за тези измами. В тази статия ще научите как да опазите своите лични данни, онлайн портфейли, дебитни и кредитни карти.

1. Онлайн казина

Трябва внимателно да прегледате сайта. Ако вече имате регистрация в казино на, което знаете, че можете да се доверите, тогава сравнете новия сайт с този, който сте намерили. Изглежда ли всичко в сайта сякаш е направено професионално? Какъв тип информация за лицензиране и сертифициране имат? Разбира се, вие също трябва да направите вашето проучване на уебсайта и да прочетете отзиви. Много от фалшивите онлайн казина имат за цел да откраднат вашите лични и информацията на вашите дебитни и кредитни карти!

2. Внимавайте с кого тръгвате да правите бизнес онлайн

Важно е да знаете с кого правите бизнес. Никога не трябва да правите бизнес с някого, ако не ви даде своя телефонен номер, адрес и, разбира се, името си. Винаги бъдете на щрек и не давайте лични данни и сметки, докато не се уверите, че всичко е наред и не направите проучване.

3. Крипто пирамиди и сайтове за крипто валути

Винаги е добре, ако сте решили да инвестирате в крипто валути да използвате някоя от големите борси. В днешно време има много скам сайтове, които обещават огромни печалби на вашите инвестиции, но всъщност са скам. Гледайте първо да се запознаете добре със сайта, който искате да вложите парите си. Винаги може да се окаже измама и вашите спестявания да бъдат откраднати както и номерата на картите ви и личните ви данни.

4. Безплатни подаръци или томболи с цел да откраднат лични данни

Има много такива сайтове, в които искат да си направите регистрация и да дадете лични данни за да ви дадат подарък. Не го правете!! 99% от тези сайтове са само с една цел, да откраднат вашите лични данни и дебитни карти.

5. Нигерийска емайл измама

Ако получите емайл, че имате определен брой криптовалута или пари в на едно място и трябва само да си ги вземете срещу вашите лични данни или дебитни карти, за да има къде да ви ги приведат. Не се поддавайте!! Това е широко разпространена измама в последните години. Трийте съобщенията и блокирайте източниците на тях.

6. Обещания за работа от вкъщи с примамливи условия

Не всички оферти за работа от вкъщи са измами, но внимавайте добре и направете проучване преди да се доверите. Най- често измамните оферти включват много добро заплащане и искат да пратите определена сума пари и лични данни, за да оправят документите ви. Внимавайте!!

Източник: women.ca/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Какво да направите ако детето не иска да излиза?

Какво да направите ако детето не иска да излиза навън?

връзка

Кои са причините да бъдете приятели преди да започнете връзка