8 предимства на вълшебната напитка вода с лимон

Всеки ден губим течности, затова тези загуби трябва да се попълват

Това помага за нормалното функциониране на организма. С особена популярност напоследък се ползва водата с лимон


ПОДОБРЯВА ХРАНОСМИЛАНЕТО

Лимоновият сок влияе благоприятно на храносмилателната система. Редовната употреба на тази напитка стартира обменните процеси, ускорява метаболизма и подобрява процесите на усвояване на хранителните вещества. Трябва да се пие сутрин на гладно.

ИЗЧИСТВА ОРГАНИЗМА

Лимоновият сок се отличава с мек детокс ефект. Организмът ви се изчиства от шлаките, токсините и други вредни вещества. Повишава се имуйитетът, кожата придобива сияние, а самочувствието става все по-добро.

ПОВИШАВА СЕ РАБОТОСПОСОБНОСТТА

Лимонът прекрасно тонизира и ободрява организма, зареждайки го с бодрост и енергия, а водата насища мозъка ни, позволява му да се съсредоточи. В резултат усещаме вътрешен прилив на сили и с лекота се справяме със задачите.

ПОДОБРЯВА СЕ НАСТРОЕНИЕТО

Лимонът е не само природен енергетик, но и антидепресант. Дори ароматът му само върши чудеса – прогонва тъгата, успокоява нервната система и дарява приятни емоции.

УКРЕПВА СЪРДЕЧНОСЪДОВАТА СИСТЕМА

Водата с лимон влияе благоприятно на сърдечната дейност и на здравето на съдовете. Сокът от лимон изчиства артериите и подобрява състава на кръвта. Помага за нормализиране нивото на холестерина в кръвта и препятства появата на плаки по стените на кръвоносните съдове. Така се намалява рискът от възникване и развитие на сърдечносъдови заболявания.

РАСТЕ ИМУНИТЕТЪТ

Лимонът съдържа не само витамини от група В, С, А, Е, калций, калий, фосфор, желязо, магнезий, мед, но и органични киселини, полезни захари и ценни антиоксиданти.

Редовната употреба на вода с лимон укрепва имунитета, повишава защитните сили на организма и способността му да се съпротивлява на вируси и инфекции.

БОРИ СЕ С ВЪЗПАЛЕНИЯТА

В цитрусовия плод се съдържа голямо количество вит. С, който помага на организма да противостои на простудата и грипа и като цяло – намалява риска от възникването им. Ако човекът вече се е разболял, веществата, които влизат в състава на лимона, потискат микробите и вирусите и спомагат оздравителния процес.

УСКОРЯВА ОТСЛАБВАНЕТО

Напитката помага да се нормализира работата на храносмилателната система и ускорява метаболизма, което ефективно сваля излишните килограми. Лимоновата киселина стимулира разграждането на мазнините, а пектиновите влакна, които съдържа лимонът, помагат да се контролира апетитът и потискат чувството на глад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Магия с хляб и сол за всеки дом и за всеки случай

Ето защо въпреки всички усилия и желание не напредвате в живота!