8 неща, които жените не трябва да правят, ако искат да запазят връзката

Формула на идеалните взаимоотношения няма, но не е зле да се спазват определени правила

Формулата на идеалните взаимоотношения между мъжете и жените не е известна на никого. Но психолозите от много време говорят за грешките на жените, които те извършват при романтична връзка. Те не навреждат на партньора, но пречат по-скоро на жената да бъде щастлива във връзката или брака.

Руският сайт Так Просто разказва за това, което не трябва да прави жената с мъжа. Цитирани са 8 типични ситуации, които, ако ги извърши, жената или ще унищожи отношенията между двамата, или ще превърне мъжа в дрипа.

Как да се държим правилно с мъжете

1. Жалост
Да слушате и разбирате партньора си – това е важно. Но в никакъв случай не проявявай жалост. Мъжът се изживява като победител, а с жалостта си ще го обидиш. Освен това ще охладиш страстта му на завоевател и той ще се почувства като малко момченце. Затова най-добре го поддържай в сложните ситуации и давай съвети, а още по-добре – превръщай всичко в шега и го вдъхновявай за нови подвизи. Ти си жена, а не бавачка.


2. Феминизъм
Никой не ти забранява да се занимаваш с високи длъжности, да бъдеш най-добрата от най-добрите,но в дома си бъди нежна и слаба жена. Мъжът е твоята опора и любов, а не конкурент, с когото трябва да се сражаваш за първенството. Мъжкото самомнение е много силно, а обидата е дълготрайна. Не е нужно излишно да го посвещаваш в своите постижения, още по-малко с насмешка. Същото се отнася и за споровете и поученията. Ти може и да си права, но какъв е смисълът, ако си нещастна?

3. Радикални промени на характера
Идеални хора няма, но често жените след приключване на периода на сляпото влюбване, се опитват да променят мъжа си. За това човек да промени своя характер и навици, е нужно много време, или стресова (трагична) ситуация. Ще се карате, ти ще плачеш, той ще ругае… И така в затворен кръг. Да, и няма гаранция, че обновената му версия ще ти хареса повече.
Ако човекът желае да направи отстъпки заради теб, той ще го направи. Просто изразявай спокойно своите възгледи и нужди, а най-добре – и ги аргументирай. Така психолозите не препоръчват да променяте своите принципи и убеждения заради съюза с любимия, тъй като рано или късно това ще рефлектира негативно върху теб.

4. Безцелно съществуване

Ти трябва да имаш увлечения или кариера, които не зависят от твоя мъж. Не е необходимо да участваш в първенство, но е добре да си интересна. Ако се откажеш от бъдещето, има риск да останеш нещастна и нереализирана. Например, излязла си в дългосрочен отпуск и напълно си потънала в битовизма. Има oостатъчно пари и няма нужда да се връщаш на работа. Но няма да имаш какво да разказваш, очите ти няма да горят. Ти просто ще станеш неинтересна, даже за самата себе си.

5. Лъжите

Лъжите разрушават отношенията. Никога не лъжи мъжа си. Ако е необходимо нещо да се скрие заради неговото добро, опитай се да заобиколиш ситуацията или не участвай в нещо, което ще те застави да лъжеш. Това няма да доведе до нищо добро. Да, и самият живот в страх, че твоята тайна ще бъде разкрита, няма да ти донесе радост.

6. Не бъди маминка

Да, има инфантилни вечни синчета, които си търсят не просто жена, а майка. Ако теб те устройва такава роля, то няма нищо лошо. Но отношенията трябва да бъдат любовни, а не родителски. Може да се помогне на мъжа, когато трябва, но не трябва да се нагърбваш с всичките му проблеми и да го третираш като малко дете.

7. Промяна на външността

Да допуснем, че си слаба, а мъжът ти иска да „се оправиш“. Или пък си брюнетка, а той обожава рижите и иска да те види именно такава. 80 процента от жените правят това, което искат мъжете. А правилното е да вземете сама решението. Трябва да живееш в хармония с външността си, а не да я променяш заради чужди искания. Ако ти е интересно да експериментираш, съгласявай се на промените. Но ако за това трябва да пренебрегваш своите виждания за красота, но по-добре да се откажеш.


8. Тайни
За да построиш щастливи отношения, не е нужно да скриваш обидата и трябва да си казваш всичко навреме. Изяснявай недоразуменията, не оставяй нищо неизказано. Може да мислиш, че ако затаиш обидата днес, утре ще е по-добре. Но не, всичко ескалира и в края на краищата се стига до грандиозен конфликт, провокиран от теб и от дълго потисканото.

Във взаимоотношенията трябва да се заема правилната роля. Ти си жена, а той – мъж. И в никакъв случай не трябва да отнемаш ролята на партньора си. Разбира се всички хора са различни и всеки гради отношенията си така, както му допада. Но ако избягваш тези 8 грешки, ще имаш възможност да познаеш по-малко разочарования или да погледнеш на собственото си поведение под различен ъгъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как възприемаме цветовете?

Общуването с детето е изкуство