7 прости съвета за спешни случаи

Всеки ден се сблъскваме с различни малки проблеми и ситуации

И въпреки че те изглеждат незначителни, често спешната ситуация изисква незабавното ни внимание, за да не се превърне в нещо по-сериозно.

Това е истински проблем за мнозина, които не знаят как да действат при спешни случаи, без да прибягват до скъпите услуги на професионалисти или скъпи продукти. И, въпреки че мнозина дори не знаят за това, в нашето килерче или кухня има продукти и инструменти, които могат да направят животът ни много по-прост и лесен.

И най-вече – да помогнат в спешни ситуации

Водороден прекис при алергии към бижута

Повечето жени правят алергична реакция, когато носят обеци и бижута, които не са изработени от медицинска стомана, сребро или злато. Ако имате сърбеж и подуване, най-добре е веднага да изплакнете увреденото място с малко количество водороден пероксид. Този продукт има антисептични и антибактериални свойства, които помагат да се изчисти засегнатата област, за да се държи този проблем под контрол.

Сода за хляб срещу мазни петна

Петното от масло върху покривката или дрехата може да бъде катастрофа, ако не решите веднага този проблем. Вместо да използвате агресивни химикали, нанесете малко сода за хляб върху петното, така че да абсорбира цялата мазнина. Содата ще помогне за по-лесното почистване на замърсеното място и ще предотврати повредата на дрехите. Просто разтрийте петното с мека четка за две минути, за да засилите ефекта от почистването.

Мед срещу изгаряния

Медът е отлично природно средство при повърхностни изгаряния, причинени от слънцето или какъвто и да е източник на топлина у дома, като ютия например. Неговите антибиотични свойства помагат за дезинфекция на раната и възстановяване на увредената кожа, като предотвратява появата на петна и белези. Нанесете мед върху увредената зона и той ще „издърпа“ излишната течност от тъканите и ще помогне за премахване на мръсотията от изгарянето.

Чаени торбички срещу тъмни кръгове под очите

Лайката е отлично противовъзпалително и успокоително средство, което ще намали размера на тъмните кръгове и торбичките под очите. Ако се прилага директно върху клепачите, това ще премахне потъмняването и ще активира кръвообращението, като придаде на очите ви по-свеж и отпочинал вид. Ефектът ще бъде още по-добър, ако предварително поставите торбичките с чай в хладилника.

Студен компрес при кървене от носа

Кръвта от носа винаги е тревожна, но всъщност много рядко това показва сериозен проблем. Кървенето обикновено се появява, когато носната лигавица изсъхне и се втвърди, а след това се напука, причинявайки кървене. За да спрете кървенето за няколко минути, поставете студен компрес на моста на носа и оставете да действа. Този компрес свива кръвоносните съдове и помага на кръвта да се съсирва по-бързо.

Масло от чаено дърво срещу гъбички по ноктите

Гъбичките по ноктите изглеждат неприятни и могат да причинят възпаление на нокътното легло и дори да доведат до пълна загуба на нокътя.

Етеричното масло от чаено дърво е мощно противогъбично и антибактериално средство, което при директно приложение напълно премахва гъбичките. Нанесете една или две капки, за да предотвратите нежелани реакции. Друг вариант е да разредите 6 капки масло във вода и да накиснете пръстите си там. За краката може да направите по-силен разтвор.

Картофи помагат при рани

Картофът има мощен противовъзпалителен и антивирусен ефект, затова допринася за бързото зарастване на порязвания и малки рани по кожата. Свойствата му намаляват болката и предотвратяват растежа на микроорганизми в засегнатата област. Нанасяйте компрес със сок от картоф директно върху почистена рана, и за най-добри резултати сменяйте на всеки четири часа. Такива картофени компреси стимулират възстановяването на клетките и помагат да се предотврати появата на белези, петна и други дефекти по кожата.

Тези основни съвети с участието на продукти, които се намират във всеки дом, ще ви помогнат бързо да разрешите малките проблеми, с които всеки може да се сблъска. Запомнете ги, и те ще направят живота ви много по-лесен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как да премахнете мухъла от пералнята?

котка

Как да накарате котка, живееща в апартамент, да се чувства по-щастлива?