7 правила на емоционално здравите хора

Емоционалното здраве от значение и за физическото благополучие на човека. Тези седем правила ще ви подскажат как да го запазите

Не е трудно да се погрижим сами за нашето емоционално здраве. Винаги може да се прилагат всичките седем или поне половината от тези правила на емоционално здравите хора.

  1. Носете цветни дрехи!

Хората, които се обличат предимно в черно, обикновено страдат от т.нар. „травма на отхвърления“. По този начин те сякаш се опитват да намалят степента на изпитваните страдания, защото черният цвят „отрязва“ възможността да чувстваш заобикалящия те цвят. Но те забравят едно – а именно, че другите хора също не могат да ги почувстват.

  1. Пийте повече вода!

Напомняме, че различните видове течности, които употребявате и
през деня, не влизат в онези два литра вода, които трябва да поемате всеки ден. Става дума именно за чиста природна вода, която ще ви помогне да се изчистите от киселината, изработвана в резултат на преработката на практически всички хранителни продукти.

  1. Бъдете внимателни към собствените си мисли!

Помнете, че никога няма да можете да контролирате това, което говорят или в което вярват другите хора. Но можете да вземете решение да станете господари на собствените си мисли и следователно на думите си, които представляват отражение на вашето мислене.

4. Намерете време за пълноценен сън!

Ще е чудесно, ако преди да заспите, решите да се потопите във въодушевяващо четене, което повишава вашите вибрации на любов и самоуважение. Ако ви е трудно да заспите заради повишената активност на ума, станете и запишете всичко, което се случва в главата ви. Когато отново си легнете, визуализирайте само своите желания и в никакъв случай текущите проблеми.

  1. Забелязвайте прекрасното!

За да се заобиколите с красота, не е нужно да харчите състояние. Оценете красивото във всеки предмет в дома си. Бързо ще се убедите, че „красиво“ невинаги означава „скъпо“. За да виждате красотата, трябва да сте възприемчиви към нея. Затова развивайте у себе си качеството да цените малките неща и да се наслаждавате на момента.

  1. Не се отнасяйте към живота прекалено сериозно!

Това означава да се научите да се отпускате, повече да се смеете и да не бъдете прекалено сериозни. Да умеете да релаксирате, означава да продължавате да се чувствате добре дори ако получените резултати не съответстват на очакванията ви. Не е възможно да контролирате всичко!

  1. Никога не се отказвайте!

Помнете, че ако желанието ви не се изпълни, означава, че ви очаква нещо по-добро. Така че си кажете, че в живота няма провали или грешки. Има само опит, който ви помага да опознаете себе си по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разберете какво ви очаква в бъдеще с помощта на славянските руни

Китайско тълкование: кажи ми какво ядеш, да ти кажа какъв си