6 неща за удължаване на живота

удължаване на живота

Какво показват последните проучвания по темата?

Продължителността на живота на хората непрекъснато се увеличава през 20 век. Тази тенденция обаче се забавя през последните десетилетия. Всъщност шансовете за живот над 100-годишна възраст значително намаляват.

Новото изследване, проведено от изследователи от Медицинския колеж Алберт Айнщайн в Ню Йорк (САЩ), гласи, че границата на дълголетие е достигната и завършва на 115 години.

Въпреки че е вярно, че дълголетието може да е въпрос на късмет и генетика, ясно е, че включването на добри навици в нашата рутина е нещо, което има много да се каже в това отношение и което ще повлияе драстично на продължителността на живота ни.

Обърнете внимание на вашите хранителни навици за удължаване на живота

В тази връзка дневният калориен прием, който е подходящ за всеки един от нас, зависи от множество фактори, които трябва да бъдат посочени от професионалист.

Според специалисти в тази област например не всеки е достатъчно здрав, за да гладува. Ето защо, като се има предвид, че строгият пост може да бъде пагубен за здравето ни поради силния шок за тялото ни, превъзпитаването на начина ни на хранене е най-доброто решение.

Запомнете: Няма нужда да подлагаме тялото си на екстремни диети. Преди всичко не трябва да спирате да ядете при никакви обстоятелства. Диетолозите съветват да се храним по 5 пъти на ден, така че липсата на храна може да има негативен и пагубен ефект върху тялото ни.

Останете физически активни възможно за по- дълго време

Правенето на физическа активност два до три пъти седмично може да увеличи продължителността на живота ви с до 6 години според датско проучване на университета в Копенхаген от 2022 година.

Всъщност извършването на физическа активност предотвратява голям брой различни заболявания, като остеопороза, затлъстяване и сърдечно-съдови проблеми.

За удължаване на живота: отървете се от лошите навици

Избягвайте тютюна, алкохола, прекомерната захар и всичко останало, за което знаем, че е вредно за тялото ни.

Не бъдете слепи за лошите си навици. Това, че не искате да ги видите, не означава, че дробовете ви не са овъглени от катран, че черният ви дроб не е здрав или че панкреасът ви не може да понесе повече сладкиши.

Освен това обърнете специално внимание на възпитаването на здравословен начин на живот у децата си – ако имате такива – и давайте пример.

Освен това, ако сте над 50 години, трябва сериозно да обмислите премахването на всичко, което може да увреди тялото ви. Не само ще удължите живота си, но и ще подобрите качеството си на живот.

Използвайте ума си всеки ден, за да живеете по дълго

Трябва да упражняваме умствените си способности всеки ден.

Не забравяйте обаче, че вие не сте машина и умът ви трябва да е в добра форма, за да ви помогне да разрешите проблеми, които ви вълнуват, и да научите за неща, които ви интересуват.

Здравословните умствени дейности ни правят способни и умели да се справяме ефективно с ежедневието, да решаваме проблеми и ни помагат да останем млади и здрави.

Борбата със стреса е от ключово значение за удължаване на живота

Последните проучвания по темата сочат, че стреса е един от главните виновници за редица онкологични и сърдечни заболявания. Намирането на начин за освобождаване от стреса е много важно за удължаване на живота ни.

Намалете емоциите, за да живеете по дълго

Ценете близките си и ги дръжте близо до себе си, защото емоционалната ни страна е една от най-важните, за да ни задържи по-дълго на този свят. Бъдете постоянни, съзнателни и внимателни в отношението си към другите.

Това ще ви помогне да останете физически и психически активни, както и да бъдете част от мрежа за социална подкрепа, която винаги ще играе незаменима роля за вашето благополучие.

Ако имате партньор, грижете се за отношенията си с него, насърчавайте постоянния обмен и, разбира се, никога не се отказвайте от сексуалния си живот. Този аспект е особено важен, тъй като сме склонни да го забравяме твърде много през годините. Стимулирайте и изследвайте всички възможности, които тялото ви предлага.

Прочетете още:5 мита за секса след 50, в които мнозина все още вярват, но напразно, 6 вида храни, които да избягвате, за да се радвате на дълголетие

Източници: https://steptohealth.com/ pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

премахване на лак от дърво

3 начина за премахване на лак от дърво

най- импулсивните зодии

Най- импулсивните зодии според астролозите