in

5 храни, които ще ви помогнат да премахнете тъмните кръгове около очите

Консумирането на алкохол, липсата на сън, стареенето, кофеина и недостига на вода са причина за неприятния козметичен проблем

кръгове под очите
Кожата под очите е едно от най-деликатните части на тялото ни

 

кръгове под очите
Кожата под очите е една от най-деликатните части на тялото ни

Понякога тъмните кръгове са толкова упорити, че дори и да опитаме всички възможни средства да ги премахнем, то остава без резултат. Трябва да сме по-съзнателни за приемането на храната.

Консумирането на храни, богати на витамин К, витамин А и витамин Е, могат да ви помогнат за намаляване на тъмните кръгове. Пиенето на поне 2 литра вода и сън около 8 часа може да реши проблема. Хидратиращите храни, богатите на минерали и тези, които съдържат антиоксиданти са подходящи.

 

1.Диня
Динята също има високо съдържание на вода, почти 92%, които помагат да се балансира необходимото количество вода в организма. Също така съдържа бета каротин, ликопен, фибри, витамин В1, В6, витамин С, калий и магнезий, които поддържат здравето на очите.

2.Домати
Доматът съдържа мощни антиоксиданти, които помагат в защитата на деликатните кръвоносни съдове под нашите очи и допълнително подобряват кръвообращението. Те също са богати на ликопен, бета каротин, витамин С- известни с поддържането на здравословен вид на кожата.

краставици
Краставицата е класическа храна за красота, която е богата на вода

3.Краставица
Краставицата е класическа храна за красота, която е богата на вода. По този начин нашето тяло се хидратира и помага в борбата срещу тъмните кръгове. Тя съдържа колаген-усилващ силициев диоксид и заедно с витамините А, С, Е и К се увеличава еластичността на кръвоносните съдове и така кръговете изчезват.

4.Сусам
Сусамът се счита за „магическа храна“ и се питате защо? Той е богат на витамин Е, който помага за облекчаването на тъмни кръгове. Тъмните кръгове се премахват чрез подхранване на очите.

черен касис
Черният касис е страхотно средство срещу торбичките и кръговете под очите

5.Черен касис
Известно е, че Черният касис подобрява кръвообращението, особено на оптичния нерв на очите. Той съдържа антицианини, които осигуряват повече кислород до тъканите, като допълнително помагат за намаляване на тъмните кръгове под очите.

Чрез приемането на тези храни можете да се отървете от тъмните кръгове по естествен път. Но помнете, че тъмните кръгове отнемат време, за да се излекуват и изискват голяма дисциплина. Трябва да се следва редовна програма за здравословна диета и грижа за кожата, за да забележите положителната промяна.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тест: Умеете ли да казвате „Не!“

Ето защо не трябва да изключвате хляба от диетата си