5 съвета за приготвяне на печено телешко месо

телешко месо

Изберете правилното парче

Не всички парчета телешко месо имат еднакво количество мазнини. И това ще има значение за постигането на добро печено.

Важно е избраната част да има липиди в средата на мускулната тъкан. По този начин ще постигнете сочен резултат. Ако не го направите, тогава може да се окаже на суха страна и да се нуждаете от много сос или сос, за да стане вкусен.

Изсушете с кухненска хартия месото преди печене

Важен момент при приготвянето на печено месо е да подсушите парчето месо с кухненска хартия, за да предотвратите прекомерната влажност. Ако не го направите, това може да причини пушене, което би попречило на желаната карамелизация.

Ако това се случи, ще загубите силния вкус, към който се стремите. От само себе си се разбира, че месото не трябва да се мие, преди да се постави във фурната.

Подправете обилно телешкото с подправки

Сол и черен пипер са двама от най-добрите приятели на печеното телешко месо. Могат да бъдат включени и други подправки, тъй като освен подобряване на вкуса, те ще осигурят и голям брой фитохимикали с антиоксидантен капацитет.

Винаги използвайте зехтин

Екстра върджин зехтин е най-добрата мазнина за готвене на месо на скара. Добра идея е да прилагате обилно този липид, за да постигнете по-добър вкус и да предотвратите залепването на храната за скарата.

Препоръчваме ви винаги да използвате екстра върджин зехтин, тъй като той има по-високо качество и по-добро съдържание на витамин Е от по-евтините му версии на пазара.

Оставете месото да постой малко преди консумация

Когато приключите с готвенето, препоръчваме да оставите месото да почине за няколко минути, преди да го нарежете. По този начин всички сокове вътре в месото ще се запазят. Те са необходими, за да се насладите наистина на месото, тъй като му придават много по-интензивен вкус и ще усетите всички качества.

Източници: coocking.ca/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тъмната вратовръзка прави мъжа по-елегантен

пандишпан

Опитайте тази рецепта за пандишпан с червено кадифе