5 прости рецепти за истинско щастие

Тим Боно ще ви препоръча много прости рецепти за всеки ден, които ще ви помогнат да не се мръщите, а да се усмихвате

 

Книгата се казва „Когато харесванията не са достатъчни“. Авторът е доктор Тим Боно- заместник-декан на факултета по Психология във Вашингтон- университет Сент-Луис.

В книгата, той обяснява какво е необходимо да направи, за да се чувства щастлив в нашия ултрамодерен свят, управляван от технологиите и Instagram.

1.Разходката- това е всичко

Седенето в офиса вече е наречено „най-вредният навик“ на съвременния човек- дори в сравнение с пушенето. Уви, по-голямата част от времето прекарваме пред компютрите. А това увеличава риска от рак, сърдечни заболявания, диабет, затлъстяване.

Какво да направите? Движете се!

Извършването на физическа активност е полезно не само за здравето на тялото, но и за психическото. То ни прави по-щастливи, помага ни да се съсредоточим върху някои важни задачи и като цяло да ни мотивира.

седене
Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията препоръчват активно движение най-малко 150 минути на седмица- което означава по 20 минути всеки ден

Колкото повече се движите, толкова повече митохондрии се произвеждат и така имате повече енергия.

2.Изправете се пред огледалото и се усмихвайте

усмивка
Ако се изправите и дадете раменете назад- това ще увеличи самочувствието ви и ще подобри цялостното ви състояние

По този начин можете да измамите мозъка си. Освен това, самият той е щастлив да бъде измамен.

Как действа?

Когато ни е хубаво, ние се усмихваме. Когато се усмихваме използваме определени мускули на лицето, които изпращат послание до мозъка, че се чувстваме добре. Движението и позицията на тялото също имат значение.

3.Преди лягане оставете телефона в другата стая

Така ще се чувствате по-малко раздразнени, по-щастливи и ще имате повече енергия. Смартфоните сериозно пречат на насладата от съня. Светлината от тези устройства пречат на нормалното производство на мелатонин (хормона на съня). След като сме прекарали известно време в някоя социална мрежа, ние се вълнуваме, не можем да се отпуснем и да заспим нормално. Повечето хора се успокояват, че през уикенда ще си наваксат. Но ние трябва редовно да получаваме необходимата „доза“ сън всеки ден. Ако ритъмът изчезне, това води до стрес и негативни емоции.

4.Развивайте волята си

Трябва да се научите да преживявате трудностите. Ако тренирате във фитнеса 45 минути без почивка, то след това сте изтощени. Но, ако тренирате редовно по 45 минути, тогава ставате все по-силни и след тренировка имате сили и да направите нещо друго. По същия начин, полагането на усилия при правенето на проект, укрепва вашата воля. И в бъдеще, ще можете да работите по-ползотворно. Силата на волята е като мускул: колкото повече използвате мозъка си, толкова по-силен става той.

5.Спрете да снимате всяко едно нещо около вас

 

селфи
За голяма част от хората снимката е много по-важна от истинската емоция

Обичайното е да излезете някъде- в парка, на почивка, на парти, вие грабвате телефона си и започвате да снимате всичко. Правите си селфита, снимате децата, приятели, забележителности. И защо? За спомен или по-скоро за социалните мрежи? Добрият спомен от събитието остава, когато си част от него, а не когато си зает да фотографираш всяка част от него. Следващия път когато направите или видите нещо невероятно, необичайно- направете една или две снимки. След това изключете телефона си и се наслаждавайте на мига.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

предложение за брак

Кое е идеалното място за предложение за брак?

Есенните рокли – семпли, топли и удобни