in

5 продукта, които увеличават депресията

Когато нямате настроение, вместо голяма салата, вие решавате да вземете пица- има огромен шанс леката депресия да се превърне в по-тежка форма

депресия

 

 

Проучванията, свързващи здравето на червата с настроението, постоянно се допълват с нови данни. Професорът Харолд Конигсберг обяснява: „Забелязваме, че някои храни помагат на чревния баланс и оказват положително влияние върху настроението. От друга страна, ние също знаем за продукти, които оказват негативно влияние върху червата и в резултат на това върху настроението“.

Аспартам
Този изкуствен подсладител, намиращ се в диетичната сода, желеобразните сладкиши и някои зърнени закуски е пряко свързан с депресията. При проучване в Държавния университет в Охайо се открива, че аспартамът значително може да влоши симптомите на депресия.

аспартам
Учените обясняват този ефект на аспартама чрез способността му да блокира производството на серотонин (хормона на щастието) в мозъка, което води до главоболие, безсъние и други

 

Сладко
След краткосрочна еуфория на повишена кръвна захар, ще последва рязък спад. И обратното: проучвания показват, че диета, богата на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, намалява риска от депресия.

Енергийни напитки
Енергийните напитки, които би трябвало да увеличат жизнеността, могат, напротив, да ви оставят безсилни. Дори и малко количество кофеин може да допринесе за увеличаване на депресивните и тревожни състояния. В допълнения комбинацията от кофеин и захар е по-лоша от тези вещества поотделно. Редица проучвания показват, че след спиране на кофеина от хора, страдащи от депресия, се наблюдава значително подобрение на състоянието.

енергийни напитки
Както кофеинът, така и захарта предизвикват нарушения в кръвната захар и това води до натрупване на ненужен стрес върху мозъка и ви кара да се чувствате по-зле.

Алкохол
Ако искате да забравите за стреса след тежък ден с чаша вино, това може да ви изиграе лоша шега. Алкохолните напитки са супресори на централната нервна система, които регулират вашите мисли, разбиране, емоции и вземане на решения. Алкохолът забавя всички тези механизми и може да влоши вече леката депресия.

 

Соево масло
Този вид транс мазнини, присъстващи в много опаковани продукти, могат да увеличат риска от депресия с почти 48%. Факт е, че високото съдържание на омега-6 мастни киселини в маслото, увеличава възпалителните процеси в организма.

соево масло
Приемът на противовъзпалителни средства помага за облекчаване на симптомите на депресия

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този човек се е отказал от всичко, за да помага на бездомни кучета

Един интересен филм, не е 300