in

5 продукта, които увеличават депресията

Когато не сте в настроение, вместо голяма салата, вие решавате да си вземете пица. Но тази пица може да развие депресията в по-тежка форма

депресия

 

 

Изследванията, които свързват чревното здраве с настроението, постоянно се актуализират с нови данни. Харолд Коенжизбърг, професор по хигиена, обяснява: „Забелязваме, че някои храни помагат на чревната микробиология и имат положителен ефект върху настроението. От друга страна, ние също знаем и за продукти, които оказват негативно влияние върху червата и в резултат на това и на настроението. “

Заслужава си да се въздържате от тези 5 продукта, ако настроението ви вече не е много добро:

 

Сладки

сладкиАко искате да оправите лошия си ден чрез приема на бисквитки. Трябва да знаете, че след краткосрочна еуфория на висока кръвна захар следва подобен рязък спад. И обратното: проучвания показват, че диета, богата на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, намалява риска от депресия.

Енергийни напитки

Енергийните напитки, които би трябвало да увеличат енергията ви, могат, напротив, да ви накарат да се чувствате без никаква такава. Дори малко количество кофеин може да допринесе за подобряване на депресивните и тревожни състояния. В допълнение, комбинацията от кофеин и захар е по-лоша от всяко от тези вещества поотделно. Проучване, публикувано в списание “Behavior Studies”, показва, че хората, страдащи от депресия, една седмица след отказването на кофеин, отбелязват значително подобрение в състоянието си. Кофеинът и захарта объркват нивата на кръвната захар и по този начин допълнително натоварват мозъка и ви карат да се чувствате по-зле.

Алкохол

алкохол
Приемът на алкохол по време на депресия може да доведе до неприятни последици като караница с приятел или позвъняване на бившите- малко вероятно да подобри вашето състояние

Ако искате да облекчите стреса след тежък ден с чаша вино, можете да си направите лоша услуга. Алкохолните напитки са супресори на централната нервна система, която регулира вашите мисли, емоции, разбиране и вземане на решения. Алкохолът забавя всички тези механизми и може да изостри леката депресия.

Аспартам

Този изкуствен подсладител, намиращ се в диетичните газирани напитки, желираните продукти и дори в някои зърнени закуски, е пряко свързан с депресията. Учените приписват ефекта на аспартама със свойството му да блокира производството на серотонин (хормона на щастието) в мозъка, което води до главоболие, безсъние и лошо настроение.

Соево масло

 

соево масло
Факт е, че високото съдържание на омега-6 мастни киселини в това масло повишава възпалителните процеси в организма

Този нездравословен тип транс-мазнина, която се намира в много опаковани храни, може да увеличи риска от депресия с до 48%, според проучване, публикувано в научното списание Plos One.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Модерните дънки са с цветовете на дъгата

Чудните загадки на кирилицата