20

юли

5 начина да се справите с мазната кожа

 

 

Говори се, че хората с мазна кожа имат късмет- в напреднала възраст бръчките няма да бъдат толкова забележими. Това е много хубаво, но когато си нa 60 години. Ако все още не сте достигнали тази възраст, борбата с прекомерния блясък на кожата изглежда много по-важна, отколкото хипотетичните бръчки.

Ябълков оцет

ябълко оцет
Този тоник ще придаде приятно и леко усещане за по-стегната чиста кожа.

Ябълковият оцет е чудотворно средство- помага от премахване на пърхота до потискане на апетита. Той има не само стягащ ефект върху порите, но притежава и антимикробни свойства, които помагат при обриви. Необходимо е да разредите ябълковия оцет с вода 3:1.

Алое

алое
Алоето не премахва мазния блясък след един ден, но забележимо намалява съдържанието на мазнини.


Алоето е естествено дезинфекциращо и стягащо средство. То може да ви помогне в борбата с акнето и при мазна кожа. Подобно на ябълковия оцет, алоето предизвиква притно усещане за свежест и плътност на кожата.

Лавандулова вода

лавандулова вода
Лавандуловата вода представлява основен воден разтвор на етерично масло от лавандула.

Измиването на мазнините по кожата помага за отстраняването на нежелания гланц и предотратява повторното образуване.Тя се характеризира с противовъзпалителни свойства и внимателно отстранява излишната мазнина от кожата, без да предизвиква смущения.

Розова вода

розова вода
Розовата вода се абсорбира мигновено от кожата и отстранява неприятния блясък.

Розовата вода е истински подарък за хората с мазна кожа. Тя действа като овлажнител и отново премахва излишната мазнина от кожата. Под формата на аерозол, тя може да се прилага дори през деня, без да се страхувате, че ще развали грима ви.

Масло от жожоба

масло от жожоба
Маслото от жожоба ще направи кожата ви по-мека.

Дори мазната кожа се нуждае от овлажнител. Маслото от жожоба е подходящ вариант, ако желаете природен, естествен продукт, който да не отнема много време, за да го намажите върху лицето си. То наподобява на естествените мазнини от кожата и така бързо прониква и не остава на повърхността. Най-добре е да се прилага преди лягане след измиване на лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts