Омикрон

12

ян.

4 нови симптоми на Омикрон

Специалистите разграничиха най- изявените 4 симтоми на Омикрон

Вариантът Омикрон причинява нарастване на нови случаи на ковид, внезапни инфекции. Случаите са се увеличили в САЩ с повече от 85 процента през последната седмица, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Голяма част от това е свързано с това колко бързо може да се разпространи този мутация на вируса, както и способността му да избягва съществуващия имунитет ако сте ваксинирани. Но тъй като става по-лесно да се заразите с ковид, става и по-трудно да разберете дали сте болни или имате друго циркулиращо заболяване, като грип или обикновена настинка. Много сигнални симптоми на ковид, като загуба на вкус и мирис или задух, се съобщават по-рядко сред тези с вариант Омикрон. В същото време този вариант предизвиква някои уникални симптоми. Прочетете, за да разберете четирите нови признака на ковид, които могат да означават, че сте били заразени с омикрон.

Болки в кръста

Нови данни от приложението Zoe COVID Study сочат, че болката в долната част на гърба е нов симптом на варианта Омикрон, съобщи The Telegraph. В началото лекарите в Южна Африка казаха, че виждат чести случаи на мускулни болки, които се проявяват като болки в долната част на гърба при пациенти с COVID, според The Washington Post.

„Хората ще ни кажат, че са си легнали снощи [и казват, че] им е било топло и студено през нощта, [и се събуждат] с болки в тялото и болка, болка в гърдите или болки в гърба и умора – това е Омикрон“, Анжелик Кутзи , южноафрикански лекар и един от пъвите, съобщили за Омикрон, каза за MSNBC. Според Coetzee това би могло, защото този вариант атакува точно там в началото.

„Значителен брой от тези пациенти имат съкрушителна болка в долната част на гърба и тежка миалгия, която увеличава неволите на пациента“, потвърди също Ан Мери, консултант по обща медицина в болницата Amrita в Кочи, Индия. Индо-азиатска новинарска служба.

Нощно изпотяване: един от най- изразените симптоми на Омикрон

Нощното изпотяване не се разглежда като общ симптом на оригиналния щам на коронавирус или варианта Delta, но сега се счита за един от най- изявените  симптоми на Омикрон, според CaroMont Health. „Хората съобщават за нощно изпотяване, което е много странен симптом, който казват, че имат“, потвърди пред Today на 28 декември Джон Торес, доктор по медицина, лекар в спешното отделение и старши медицински кореспондент на NBC News.

Амир Хан, общопрактикуващ лекар от националната здравна служба (NHS) в Обединеното кралство, каза пред The US Sun, че хората, които имат този симптом поради Омикрон, вероятно ще изпитат „този вид обилно нощно изпотяване, при което може да се наложи да стават и да си сменят дрехите.“

Загуба на апетит

Омикрон също е вероятно да предизвика стомашно-чревни симптоми. Приложението Zoe COVID Study наскоро актуализира списъка си с често срещани симптоми на Омикрон, за да включи загуба на апетит, съобщи Daily Express. „Един от моите пациенти… беше приет с оплакване от загуба на апетит, гадене и повръщане. Съгласно протокола, направихме RT-PCR и резултатът беше положителен“, каза Санкет Джайн, консултант по пулмолог в болница Масина в Индия.

Гадене: един от най- изявените симптоми на Омикрон

Гаденето също се съобщава като често срещан симптом на варианта на Omicron, според Тим Спектор, професор по генетична епидемиология в King’s College London и ръководител на приложението Zoe COVID Study. „Някои от тях имаха гадене, лека температура, възпалено гърло и главоболие“, каза Спектор във видео в YouTube.

Тези хора са по-склонни да преболудеват по леко Omicron. И докато гаденето беше свързано с предишни варианти на вируса, то може да се откроява сега, защото повече хора усещат тези по-леки симптоми, каза Андрю Пекос, професор по молекулярна микробиология и имунология в Училището по обществено здраве на Джон Хопкинс Блумбърг Ню Йорк Таймс. Изследванията установиха, че Омикрон изглежда по-скоро като респираторна инфекция, което може да накара хората да изкарват повече храчки при кашляне, което може да раздразни и разстрои стомаха при поглъщане, каза Пекос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts