признаци на ревност

21

дек.

3 признаци на ревност, които тялото издава

Признаци на ревност- кои са те и как да ги разпознаем

Езикът на тялото на човек може да ни даде много ценна информация. Например, може да покаже дали сме нервни, развълнувани, уплашени или изтощени. Може дори да ви подскаже дали някой ви харесва. Това обаче не свършва дотук. Според експертите по езика на тялото, жестовете на човек могат да разгадаят дали има признаци на ревност. Терапевтите очертават знаците на езика на тялото, които сигнализират за това. Прочетете, за да можете другия път да предотвратите скарване с половинката ви, основано на ревност.

Кръстосване на ръце или крака

Кръстосаните ръце често сигнализират за ревност или несигурност. „Някой може да кръстоса ръце, докато говори, или ако е седнал, може да кръстоса краката си и да ги сключи здраво“, казва Меган Харисън, лицензиран брачен и семеен терапевт и основател на Couples Candy. „Те могат също така да стискат юмруци или да преплитат пръстите си много здраво, сякаш за да подчертаят интензивността на емоцията, която изпитват. Всички тези жестове демонстрират опит за емоционална защита от евентуално отхвърляне или предателство от другите.“ Тези жестове обикновено се появяват с общо чувство на дискомфорт.

Половинката ви гледа злобно или се извръща

Ако някой ви ревнува, той може или да се обърне към вас, или да се отдалечи от вас, действие, което може да осигури чувство за сигурност, според Харисън.

„Отвръщането може да помогне на човек да намери утеха, като създаде дистанция между него и източника на неговата ревност“, казва Харисън. „Алтернативно, обръщането към този човек може да даде на някой шанс да го наблюдава по-отблизо, потенциално давайки представа защо се чувства така.“ Това също може да предизвика разговор, който позволява на двамата да обсъдят чувствата си.

Контактът с очите на човек също може да следва този модел. „Човек може да избягва да прави зрителен контакт с човека, когото ревнува, или може да се опита да установи зрителен контакт, за да утвърди своето господство или превъзходство“, казва Джени Уудфин, лицензиран брачен и семеен терапевт в Сан Хосе, Калифорния. Изборът, който половинката ви може да направи зависи изцяло от създалата се ситуация.

Признаци на ревност- присвиване с очи

Има и други знаци, които някой може да ви даде с очите си. „Някой, който изпитва ревност, може да присвие очи или да погледне обекта на ревността си с пронизващ поглед“, казва Удфин. „Това поведение често е признак на ревност, защото може да показва, че човекът се чувства застрашен или се опитва да оцени потенциален съперник.“ Често се случва подсъзнателно, което го прави чудесен начин да оцените поведението на половинката си.

Източници: https://bestlifeonline.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts