3 начина за здравословно печене по празниците

здравословно

3 начина как да печете по здравословно за вашето семейство

По- здравословното печене на сладкиши за вашето семейство е възможно с тези три начина. Намалете съдържанието на мазнини и добавете повече фибри във вашите сладкиши.

Увеличете фибрите

Пълнозърнестото брашно е здравословната алтернатива на бялото използвайте го, когато изкате да изпечете нещо за вашето семейство. За да увеличите съдържанието на фибри във вашите сладкиши, опитайте да замените половината от универсалното брашно с пълнозърнесто. Пълнозърнестото брашно е добре да се съхранява в камерата за да се запази свежо.

Намалете мазнините със здравословно масло

Намалете мазнините със здравословно масло

Намаляването на мазнините при печенето е по-лесно, отколкото си мислите. Помислете за това: Една супена лъжица (15 ml) масло съдържа невероятните 11 грама мазнини и 100 калории. Сравнете това с нула грама мазнини и нищожните 30 калории за същото количество ябълково масло. Имайте предвид обаче, че това здравословно масло работи за сладкиши, питки и бисквитки, но не и за кори за пай, които зависи от определен процент мазнина, за да се постигне люспест нарастване.

Добавете малко семена

Простото добавяне на слънчогледови, тиквени и сусамови семки към печенето е бърз и лесен начин да го направите по-полезно и питателно. Семената, смлени или цели, са добър източник на омега-3 мастни киселини, които могат да помогнат за понижаване на лошия холестерол, да предпазят от диабет и да се борят с последиците от стареенето. Например, ленените семена, когато са смлени, са един от най-добрите източници на омега-3, както и на разтворими и неразтворими фибри. Съхранявайте семената във фризера си, защото гранясват лесно поради високото си съдържание на мазнини.

Източник: https://www.besthealthmag.ca/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Лекарство за ковид

Всичко, което трябва да знаете за новите лекарства за ковид

Черна, бяла магия и други заблуждения