3-годишната Офелия е с по-високо IQ от Айнщайн

Нивото на IQ (коефициента на интелигентност) на тригодишната Офелия Морган-Дю е 171 – с 11 точки по-висок от този на Айнщайн

Офелия е член на клуба „Менса“ – най-голямата, най-старата и най-известната организация за хора с висок коефициент на интелигентност


„Менса“ е нетърговска организация, отворена за всеки, който премине стандартизираните тестове с резултат, по-висок от този на 98% от населението.

Момиченцето отлично си спомня, когато е на 1 годинка, а първите си думи произнася едва на 8-месечна възраст.

Офелия живее в малкото градче Росън Уай, графство Херефордшир. За своите три години тя отдавна се е научила да различава цветовете, знае наизуст азбуката и цифрите.

Когато майка й започва да подозира, че дъщеря й е необичайно дете, тя я отвежда при специалисти. С помощта на различни тестове те проверяват интелекта й и поставят оценка на нейния IQ от 171 точки. IQ-то на знаменития Алберт Айнщайн е… 160 точки, а на средностатистическия човек не превишава 110. Според експерти интелектуалните способности на Офелия надвишават два пъти нормата за нейната възраст.

Майка й казва, че момиченцето обожава да чете книги заедно с родителите си, а също да пише, да се занимава с цифри и да играе на компютъра си. При това Офелия е много активна и обича да е с връстниците си навън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всеки родител иска да възпита детето си така, че то да постига успех в живота

Кои плодове може да се ядат със семки?