Пребоядисване на стена

28

юли

Пребоядисване на стена – полезни съвети

Открийте как да боядисате стена, която вече е боядисана. Ще научим и за двата най-често срещани вида боя. Дори и да нямате много опит, защо не опитате и не го направите сами?

Първото нещо, което трябва да направите, е да идентифицирате всички неравности по повърхността. Ако има някакви проблеми, трябва да запечатате и закърпите всички дупки и пукнатини, преди да започнете да боядисвате.

Сега, ако имате проблеми с влагата и мухъла, може да е нещо по-сериозно. Ще трябва да идентифицирате неговия източник, за да предотвратите връщането му. За да направите това, ще ви трябва експерт, който да коригира причината за тази повреда. По същия начин, както споменахме по-горе, ще трябва да поправите всички пукнатини и да запълните всички дупки, защото стената трябва да е гладка, преди да започнете да боядисвате.

Сред инструментите, от които ще се нуждаете, за да поправите всякакви пукнатини, са груба шкурка, мазилка за поправка, шпатула за запълване, маска за избягване на вдишване на праха и ръкавици.

Как да боядисаме стена, която е боядисана с пластмасова боя

Ако стената ви вече е боядисана с пластмасова боя, ще трябва да шлайфате цялата повърхност, едва тогава можете да премахнете цялата стара боя. Това е работа, която можете да вършите на ръка, но е уморителна и отнема много време.

Можете също да извършите тази работа с помощта на електрическа шлайфмашина или полираща машина. Ако обаче не знаете как да използвате този инструмент, най-добре е да използвате помощта на професионалист, защото стената може да бъде засегната.

След като приключите с тази работа, ако има празнини и пукнатини, запечатайте ги и ги оставете да изсъхнат. Почистете добре повърхността и просто я пребоядисайте според вашите вкусове.

За да боядисате стена с пластмасова боя, трябва да нанесете няколко слоя с четка или валяк. Правейки това, ще избегнете участъци, които са по-тъмни от другите, или цветът отдолу да проникне. Между три и четири слоя ще са достатъчни за постигане на тази цел.

Този тип боя предлага предимство, тъй като не е необходимо да нанасяте бял подкосъм, за да покриете цвета, който вече е там, стига новият тон да е по-тъмен от предишния. От друга страна, ако ще боядисате стената си в по-светъл цвят, ще трябва първо да нанесете бяла боя или светлосив подлак.

Пребоядисване на боя с темпера

Температа е една от най-разпространените, евтини и лесни за използване бои. Голямото му предимство е, че позволява на стените да дишат и можете да рисувате бързо последователно един слой и след това друг безпроблемно.

За да нанасяте върху темпера, просто трябва да сте сигурни, че повърхността е чиста и неповредена. След това подгответе боята си, уверете се, че няма бучки и се захващайте за работа. Приложението му е лесно и бързо.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts