1

авг.

Петна от дезодорант по дрехите: как да ги премахнете?

Петната от антиперспирантите се изпират доста трудно. Тук ще разберете как лесно да премахнете упоритите петна от дезодорант по дрехите

петна от дезодорант по дрехите

Но не се отчайвайте. Изпитаните домашни средства, които са във всяка кухня, ще дойдат на помощ. Ето най-ефективните начини за премахване на петна от дезодорант.

Не можем да си представим живота си без такива хигиенни продукти, които вече са ни познати, като дезодоранти и антиперспиранти. И как ли преди хората са се справяли без тях? Дезодорантите и антиперспирантите са полезно откритие, но освен че помагат за грижата за тялото, могат да създадат определени проблеми. Последните се изразяват в маркировки върху дрехите и дори в здравословни проблеми.

Причини за появата на петна от дезодорант по дрехите

Знаете ли какъв е съставът на човешката пот? Състои се от 99% вода и 1% различни соли и органични вещества. Изпотяването само по себе си не мирише, но е благоприятна среда за появата и дейността на бактериите. Точно те са тези, които образуват неприятния миризлив фон.

По-голямата част от продуктите, които се ползват против изпотяване, съдържат алуминиеви и цинкови елементи, които блокират естествените функции на потните жлези и в същото време оставят следи от бели, сиви и жълти нюанси върху дрехите.

Основни правила за работа с петна от дезодоранти:

  • измийте замърсените дрехи незабавно, не ги дръжте в кошницата за пране;
  • препоръчително е предварително накисване в топла вода;
  • не използвайте хлорни продукти;

Тествайте всеки нов препарат на незабележимо място върху дрехите.

Методи за премахване на петна от дезодорант по дрехите

  • Сапун , перални продукти

Пресните петна от антиперспирант или пот могат лесно да се отстранят със сапун, наречен Antipyatin или класически домакински сапун, както и перилни препарати и течности като Ариел и Персил.

Как да действаме?

Трябва да разпените на подходящите места, да търкате с ръце. Оставете за 15-30 минути за по-ефективна реакция. След това изплакнете обилно.

  • Водка, етилов алкохол

Удобно е да се отървете от досадните петна от антиперспирант, които са се появили върху черните дрехи, с помощта на течности, съдържащи алкохол.

Как да действаме?

Навлажнете с водка или разреден медицински алкохол подмишниците, разтрийте с тампон. Не е забранено да фиксирате резултата като изперете дрехата допълнително в перална машина.

В случай на дълго пренебрегвани петна, компрес от салфетки, напоени с алкохол, полиетилен (можете да вземете обикновена торбичка) и върху последния се прилага преса. Продължителността на процедурата е 1,5-2 часа.

  • Сол

Този метод дава възможност за премахване на бели петна от дезодорант от черна тъкан и премахване на жълта, сива мръсотия от бяла текстура.

Как да действаме?

Нанесете намокрената сол на тънък слой върху съответната зона и втрийте с нежни движения. След това почистете с кърпа и измийте.

За продукти от вълна се препоръчва да се приготви наситен физиологичен разтвор, за да не се повреди тъканта със сухата сол.

Накиснете проблемните зони от дрехите за половин час или час, след което изперете.

  • 9% оцет или лимонов сок

Тези средства са подходящи за премахване на петна от дезодорант от пот върху капризни вълнени, плетени, копринени дрехи.

Как да действаме?

Поставете дрехата върху равна повърхност и го намокрете под мишниците. Веднага след като следата се неутрализира, се препоръчва да се изпере дрехата.

  • Водороден прекис, сода за хляб.

Препоръчва се за дрехи с бял цвят.

Как да действаме?

Поставете дрехите на равна повърхност, изсипете водороден прекис върху проблемните зони, петната трябва да изчезнат. Изперете с хладка вода.

Вземете 2 с.л. супени лъжици сода за хляб и 4 супени лъжицилъжици пероксид. Добавете 1 чаена лъжичка почистващ препарат към сместа. Напоете петна под мишниците с получения продукт и изчакайте 2 часа. Изплакнете след това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts