Лятно почистване

23

юли

Лятно почистване- на какво трябва да обърнем внимание

Последното нещо, за което искаме да мислим през лятото, е почистването

За много хора лятото е синоним на ваканции, приключения и място, където забавлението няма край. Въпреки това, за тези, които остават вкъщи през този сезон, високите температури могат да представляват предизвикателство за почистване. Затова моментът е подходящ за предприемане на конкретни мерки за постигане на ред и чистота. Открийте няколко съвета как да поддържате дома си чист през лятото.

Почистете филтрите на климатика и перките на вентилатора

Климатикът е чудесен съюзник през летния сезон. Почистването или подмяната на вашите филтри не само подобрява качеството на въздуха и намалява потреблението, но също така може да го предотврати от повреда. Също така гарантира, че няма да останете без него или да се налага да се справяте с жегата.

Това обаче не е единственият уред, който има нужда от почистване през летния сезон. Наличието на прашен вентилатор насърчава появата на алергии. Така че е добра идея да почиствате остриетата с влажна кърпа, за да можете и вие, и семейството ви да се наслаждавате на чист, хладен въздух.

Организирайте гардероба си!Лятото дойде!

Това също е идеалната възможност да почистите гардероба си.

По същия начин можете да се възползвате от възможността да прегледате летните дрехи, които сте съхранявали преди. Отделете артикулите, които ще използвате, от тези, които вече не са подходящи или тези, които не харесвате. Това ще ви даде повече място за организиране и дори запълване с нови дрехи.

Измийте прозорци

Почистването на прозорци е задача, която много от нас отлагат, но бъдете сигурни, че е по-добре да го правите през лятото, отколкото през зимата. За да направите това, ще ви трябва вода, сапун, подложка за почистване и почистващ препарат за стъкло. Ако е минало известно време от последния път, може да се наложи да изтъркате силно, за да се отървете от мръсотията.

Комарниците също изискват вашето внимание. Не забравяйте, че влажността насърчава развитието на мухъл и чрез измиване ще премахнете както мухъла, така и праха, което ще позволи на повече въздух да влезе в стаите ви.

Поддържайте дома си чист през лятото: излезте на открито

Колкото по-малко време вие ​​и вашето семейство сте на закрито, толкова по-чист и подреден ще бъде домът ви. Това е особено полезен съвет, ако имате деца и домашни любимци. Насърчавайте децата си да изнасят играчките си на двора и да се разхождат с вашия домашен любимец.

Разбира се, трябва да почистите и вашето външно пространство. Ако мъхът и лишеите са превзели, напръскайте със смес от белина и вода, за да ги убиете, след което продължете да ги измиете.

Отпушете каналите на мивките

За да отпушите вашите канали и да не миришат лошо, сипете сода за хляб, последвана от оцет. Оставете да подейства поне пет минути и завършете с вряща вода. Освен това можете да повтаряте това на всеки две седмици, за да предпазите кухнята от неприятни миризми.

Източници:https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts